Kipsaté curry
Deze kipsaté curry gaat bij iedereen aan tafel een hit zijn, mits ze houden van saté-/pindasaus natuurlijk! Makkelijk om te maken, staat zo op tafel en dus perfect voor een doordeweekse dag.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Trefwoord: bbquality, comfort food, curry, kipcurry, kipdijfilet, kippendijen, kipsate, makkelijke maaltijd, satecurry, vlees, vleesgerecht
Servings: 4 personen
Voor de kip
- 750 g kipdijfilet of kipfilet - in blokjes
- 2 el sojasaus
- 1 el rijstazijn
- 2 el maizena
Voor de curry
- 4 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 ui - gesnipperd
- 1 blaadje kaffir limoen
- 1 stengel citroengras - gekneusd
- 150 g pindakaas
- 2 el mirin
- 2,5 el sojasaus
- 2 tl sesamolie
- 2 tl honing
- 1/2 tl gemberpoeder
- 400 ml kokosmelk
- geroosterde pinda's
Doe de blokjes kip in een kom of ziplockbag en voeg hier de sojasaus, rijstazijn en maizena aan toe. Schep alles even goed om.
Verhit een laagje olie in een diepe pan en bak hierin de kip tot deze goudbruin kleurt.
Voeg dan de ui en knoflook toe en bak dit mee tot de knoflook goed begint te geuren.
Doe het blaadje kaffir limoen en de stengel citroengras in de pan.
Roer de pindakaas, mirin, sojasaus, sesamolie, honing, gemberpoeder en kokosmelk door elkaar en schenk dit in de pan. Roer goed door.
Breng de curry aan de kook, draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de kipsaté curry 20 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer de kipsaté curry met gekookte rijst en garneer de curry met geroosterde pinda's.