Kerstdessert: Verse frambozentompouce

Ik zou wel duizend dingen kunnen verzinnen als dessert voor het kerstdiner, maar ik heb eigenlijk altijd een voorkeur. Ik wil graag iets luchtigs en iets met fruit. Een kerstdiner is op zich al vullend genoeg en daarom vind ik het altijd prettig om naderhand frisse smaken te proeven. Deze verse frambozentompouce die ik je nu ga laten zien heeft het wat mij betreft allemaal. Heerlijk zachte vanilleroom, opgeklopte slagroom en verse frambozen. Serveer hele tompoucen als je gasten nog voldoende ruimte over hebben voor een dessert, of serveer mini tompoucen. Het kan allemaal!

Wat heb je nodig? (6 stuks)

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 bakje verse frambozen
  • 1 vanillestokje
  • 250 milliliter halfvolle of volle melk
  • 250 milliliter ongeklopte slagroom
  • 70 gram kristalsuiker + 3 eetlepels extra voor de slagroom
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel bloem
  • garnering: poedersuiker

1. We gaan beginnen met het maken van de banketbakkersroom, dan kan deze namelijk even afkoelen. Doe voor de banketbakkersroom de melk samen met de helft van de kristalsuiker en het merg van het vanillestokje in een steelpannetje en breng dit aan de kook.

2. Klop ondertussen met een garde in een andere kom de eidooiers op met de rest van de suiker tot het een lichtgekleurd en luchtig mengsel wordt. Voeg de bloem toe en roer het nogmaals goed door.

3. Voeg een scheutje warme melk aan het eimengsel toe en roer dit direct goed door. Schenk daarna alles weer terug in de pan en laat de banketbakkersroom op laag vuur indikken. Dit duurt maar enkele minuten.

4. Laat de room afgedekt helemaal afkoelen in de koelkast.

5. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

6. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd ze vervolgens doormidden. Verdeel de helften bladerdeeg over de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.

7. Bak de bladerdeegplakjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar. Ze hoeven niet mooi bruin te worden, belangrijker is dat ze gaar zijn. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.

8. Klop de slagroom met de kristalsuiker op tot stijve pieken.

9. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en verdeel de room over één helft van het bladerdeeg. Je kunt hiervoor ook een lepel gebruiken.

10. Leg de andere helft van het bladerdeeg op de room en spuit hier de slagroom overheen. Verdeel de framboosjes over de slagroom en garneer de verse tompoucen met een beetje poedersuiker.

 Verse frambozentompouce

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

verse frambozentompouce

Join the Conversation

  1. Linda Delichef says:

    Ligt het nu aan mijn telefoon, of ontbreken de ingrediënten? Het klinkt wel ontzettend lekker!

    1. Sabine Author says:

      Nee, je had gelijk. Foutje! Ik heb ze er inmiddels bijgezet.

  2. Eline says:

    Ze zien er prachtig uit maar de ingrediënten staan er niet bij ;)

    1. Sabine Author says:

      Foutje! Ze staan er nu wel bij.

  3. Marina says:

    Mmm, deze tompoucen klinken heel erg lekker! Ik ga ze onthouden.

    Liefs, Marina

  4. Margot says:

    Wat ziet dat er mooi uit!

  5. Ellen says:

    Deze zijn zo heerlijk! En echt veel gemakkelijker dan een ingewikkelde tompoes. Ik vind ze er zelfs leuker uitzien! :D

  6. Cathelijne says:

    Zou je ze ook al van tevoren kunnen klaarmaken? Of wordt hetdan slap? Of alles los maken en op het laatst een tompouce van maken? Ze zien er heerlijk uit!

    1. Sabine Author says:

      Van te voren maken wil niet echt, dan wordt het namelijk taai. In principe zou je de banketbakkersroom al wel van te voren kunnen maken en deze in de koelkast bewaren.

  7. Sanae says:

    Ze zien er heerlijk uit! Dankjewel voor het delen!!

  8. Leuk recept en echt wat een waanzinnig mooie foto’s! Van de foto’s alleen al begin ik te watertanden haha :)

  9. Nuria says:

    Zoooooo lekkerr!!!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close