Door de hele Coronaperiode zat borrelen buiten de deur er niet echt in. Of nou ja, zeg maar gerust; gewoon níet. Op het moment van schrijven is het zo dat de horeca net weer is geopend, en dat de terrassen voorzichtig weer bezocht worden. Maar doordat we de gezelligheid buiten de deur een paar maanden niet hebben kunnen opzoeken, zijn we thuis de boel maar wat meer gaan ‘aanfeesten’. Dat wil zeggen; lekkere wijn uitproberen, speciaalbiertjes uitzoeken, hapjes zelf maken, en op die manier dat gezellige café- of restaurantbezoek maar een beetje vervangen. En nu spreek ik natuurlijk voor mezelf, want ik weet niet hoe en óf jullie dat gedaan hebben. Hoe dan ook; ik vond het wel wat hebben. En die overheerlijke kaasdip die je hierboven en -onder op de foto ziet staan heb ik ook in deze periode bedacht. Mijn twee favorieten voor op een broodje toastje samen; pesto en kaas. En geloof me, het is een dikke aanrader deze dip. Súper vol smaak, een beetje romig en heel erg lekker op een wit sneetje ciabatta.
Kaas Pesto Dip
Ingrediënten
- 40 gram basilicum
- 10 el olijfolie
- 1 teen knoflook geraspt
- 3 el pijnboompitjes geroosterd
- 5 el Parmezaanse kaas poeder
- peper
- zout
- 3 el roomkaas
- 2 el mayonaise
- 125 gram oude kaas geraspt
Instructies
- Stop alle ingrediënten behalve de geraspte oude kaas, in een foodprocessor. Wellicht is het in 1 keer wat veel, doe het dan in etappes. Mix het geheel tot een mooie dip.
- Voeg nu de geraspte oude kaas toe en lepel deze door de dip heen. Verdeel de dip over drie kleine bakjes. Serveer eventueel met nog wat pijnboompitjes en blaadjes basilicum.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.