Vorige week kregen we weer een heerlijk recept in onze mailbox. Jammer dat we nooit in de gelegenheid zijn om de recepten ook daadwerkelijk te proeven (tenzij we het zelf maken natuurlijk). Ondanks dat dit recept van Sophie eigenlijk een herfsttaart wordt genoemd, kan het naar mijn idee ook nog best wel in de winter. Deze taart kun je maken als lunch of als diner. Serveer er dan een lekkere salade of een warm soepje bij.
Wat heb je nodig?
- 1 pakje bladerdeeg
- 50 gram smeuïge geitenkaas
- ½ losgeklopt ei
- olijfolie
- tijm
- paneermeel
Voor de vulling kun je variëren. Sophie gebruikte in dit recept 2 rauwe bieten en 3 courgettes. Je kunt er ook voor kiezen om 4 winterwortels en 2 courgettes te gebruiken.
1. Verwarm de oven op 180°C.
2. Vet het bakblik in en bedek deze met de plakjes bladerdeeg. Zorg dat de plakjes elkaar niet teveel overlappen, maar dat wel alles bedekt is. Prik met een vork gaatjes in de bodem. En bestrooi deze met een beetje paneermeel.
3. Maak de biet schoon en schil de biet helemaal rondom zodat er lange repen ontstaan. Dit gaat heel makkelijk met een dunschiller. Schaaf ook van de courgette lange repen.
4. Start in het midden van het taartblik en maak van een reep biet een rolletje en rol hier weer een reep courgette omheen. Herhaal dit, tot het hele bakblik gevuld is.
5. Verdeel het losgeklopte ei en de verkruimelde geitenkaas over de taart. Bestrooi als laatst nog met een beetje tijm. Bak de taart in het midden van de oven in zo’n 30 minuten goudbruin.
Wauw dit ziet er echt super gaaf uit, alsof het helemaal niet te eten is!
Wat een plaatje he!
Ik weet niet of ik dit heel lekker zou vinden, maar het ziet er wel suuupermooi uit!
Het ziet er heel fotogeniek uit, maar worden de groeten ook wel gaar? meestal zitten er bij de vulling van een hartige taart wel eieren en room bij.
Juist doordat de plakjes zo dun zijn worden de groentes snel gaar.
Is een andere kaas er ook lekker bij?
Gaaf zeg, dit ziet er echt prachtig uit! Lijkt me leuk om zelf eens proberen te maken.
Ziet er spectaculair uit! Ik ga ‘em onthouden, lijkt me erg lekker namelijk! Ik eet veelal vegetarisch, dit lijkt me dan ook lekker in combinatie met de bladerdeeg :)
Die ziet er echt super uit! Wil m binnenkort ook proberen!:D
Wat een tof idee! :)
Ziet er mooi uit! Zag afgelopen week iets soortgelijks bij Rudolphs’ Bakery, en ben van plan het zelf ook eens te proberen!
Wauw, wat een supergoed idee! Ziet er prachtig uit, misschien maak ik het als voorafje met kerst wel in het klein (in souffleschaaltjes), dan lijken het (hopelijk!) net roosjes.
Ziet er geweldig uit! Gelukkig is het biet niet van het bloed op je handen te onderscheiden. “Gemakkelijk met dunschiller” is voor mij een mega handicap. Maybe een filmpje omdat ik de juiste techniek niet heb?
Een mandoline is helemaal makkelijk om groenten in dunne plakjes te schaven!
Wat is het formaat van het bakblik? Voor deze hoeveelheid?