Achter de schermen kunnen wij heel goed zien op welke recepten jullie vaak zoeken. Dat verschilt natuurlijk per periode want tijdens de koude wintermaanden wordt er bijvoorbeeld veel meer op stamppot gezocht, en tijdens de zomer is dat bijvoorbeeld eerder een gerecht voor bij de barbecue. Maar een term die ik altijd wel terug zie komen is ‘pastasalade’. En als ik heel eerlijk ben dan begrijp ik dat maar al te goed. Het is namelijk een gerecht wat je vaak in een handomdraai op tafel zet, en waar ontzettend goed mee te variëren is. Dus vandaar, vandaag een nieuw recept met pasta in de basis. Hij is goed gevuld met groene groenten die kort gekookt en/of gebakken zijn, en flink op smaak gebracht met verse kruiden, olijfolie en knoflookmayonaise. Het feestje is compleet met de gezouten amandelen.
Ik kan je deze pastasalade zeker kan aanraden voor bij de barbecue, maar hij doet het ook absoluut goed als lunch of diner!
Groene pastasalade met verse kruiden en gezouten amandelen
Ingrediënten
- 250 gram volkoren pasta
- 1 rode ui fijngehakt
- 1 teen knoflook geraspt
- 150 gram doperwten
- 200 gram groene aspergepunten
- 1 stronk broccoli roosjes
- 1/2 courgette geraspt
- 10 radijsjes
- een flinke hand gezouten amandelen
Kruidenolie
- 15 gram basilicum fijngehakt
- 5 takjes munt fijngehakt
- 3 takjes dille fijngehakt
- 5 el olijfolie
Dressing
- 3 el mayonaise
- 2 el citroensap
- 1 teen knoflook geraspt
Instructies
- Kook de pasta gaar en bereid ondertussen alle andere ingrediënten.
- Bak in een beetje olijfolie de ui en knoflook en voeg niet veel later de doperwten en groene aspergepunten toe.
- Kook de broccoli-roosjes kort en voeg daarna toe aan de pan met doperwten en aspergespunten. Bak nog even kort mee.
- Giet de pasta af en meng de pasta met de gebakken doperwten, groene aspergepunten en broccoli. Voeg ook de geraspte courgette (rauw) toe.
- Maak nu de kruidenolie door de ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen, en voeg deze met de radijsjes toe aan de pastasalade.
- Maak ook de dressing met de mayonaise, knoflook en het citroensap. Maak de salade af met de beetje dressing en de gezouten amandelen.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.