Zeker één keer in de twee weken eten wij soep met brood als avondeten. Lekker makkelijk en altijd goed. Soms maak ik de soep lekker zelf, soms gebruik ik lekker makkelijk een pakje. Maar ik probeer er toch altijd wel iets aparts te maken. Soms met een lekkere salade, een foccacia. Vorige week maakte ik gehaktbroodjes.
Gehaktbroodjes
Als bijgerecht bij een eigen gemaakte soep zijn deze gehaktbroodje een echte must to make.
Benodigdheden
- oven
- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
- 4 afbakbroodjes
- 250 g gehakt
- 1 ui
- peper en zout
- geraspte kaas
Instructies
- Bak de broodjes zoals je dat normaal ook zou doen. Laat ze goed afkoelen.
- Rul ondertussen het gehakt gaar met de gesnipperde ui. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
- Snijd wanneer de broodjes geheel zijn afgekoeld een stuk van de bovenkant af, zodat je een soort bakje met dekseltje krijgt. Hol het broodje uit met een lepel of met je vingers.
- Schep het gehaktmengsel in de broodjes en bestrooi met geraspte kaas. Schuif ze vervolgens nog 7-10 minuutjes in de oven tot de kaas helemaal gesmolten.
- Serveer ze met of zonder het dekseltje.
Notities
Variaties:
Italiaans gehaktbroodje: Gebruik Italiaanse bollen en kruid het gehakt met oregano en knoflook.
Frans gehaktbroodje: Kruid het gehakt met rozemarijn en vervang de geraspte kaas door brie.
Spicy gehaktbroodje: Kruid het gehakt met flink wat paprika- en chilipoeder. Voor de échte durfals; Snijd een halve rode peper fijn en bak deze mee met het gehakt. Afmaken met pittige geraspte kaas.
Italiaans gehaktbroodje: Gebruik Italiaanse bollen en kruid het gehakt met oregano en knoflook.
Frans gehaktbroodje: Kruid het gehakt met rozemarijn en vervang de geraspte kaas door brie.
Spicy gehaktbroodje: Kruid het gehakt met flink wat paprika- en chilipoeder. Voor de échte durfals; Snijd een halve rode peper fijn en bak deze mee met het gehakt. Afmaken met pittige geraspte kaas.
Dat lijkt me eigenlijk best wel lekker! :D
Oh my, deze zien er lekker uit zeg!
Omnomnomnom!! Deze lijken me zó lekker! Mijn moeder maakte vroeger ook gehaktbrood en dit recept doet me daar sterk aan denken. Mjum!
Leuk recept, heb ik in het begin van mijn blog ook eens gemaakt. Ik vind het alleen lekkerder als je het broodje eerst uitholt en dan insmeert met wat boter. mmmmh..
Dat kan natuurlijk ook goed, alleen vind ik dat persoonlijk teveel van het goeie, aangezien je het gehakt natuurlijk ook al bakt in olie of boter. Dan is het een beetje dubbelop! ;-)
Wij maken altijd gehakt broodjes met de kruidenmix van Franse uiensoep (honig) die door het gehakt kneden, gehakt rullen. In de oven met kaas..
Overheerlijk ;)
Nom! Die moet ik eens gaan maken :)