Gegrilde groenten met balsamico

Sommige dingen klinken heel lekker maar zien er simpelweg niet uit. Ik heb dat ook een beetje met gegrilde groenten. Ik ben namelijk dol op gegrilde groenten maar de looks ervan, die zijn niet om over naar huis te schrijven. Ik maakte laatst gegrilde groenten voor de lunch van de volgende dag (en de volgende dag zien ze er helemaal niet meer uit!) en omdat ik ze zo lekker vond wilde ik het recept toch met jullie delen. Dus excuses, jullie moeten me maar op mijn woord geloven dat deze gegrilde groenten met balsamico echt heel erg lekker zijn, ondanks dat ze er niet zo uitzien. Je kunt ze dus ook prima een dag van te voren maken en meenemen als lunch voor de volgende dag. Koud smaken deze gegrilde groenten namelijk ook prima!

Wat heb je nodig?

Een variantie aan groenten die goed te grillen zijn. Ik gebruikte:

  • 1 aubergine
  • 1 rode + 1 gele paprika
  • 1 grote ui
  • 1 courgette

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel goede balsamico-azijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper en zout

1. Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Je zult merken dat de olie en azijn een beetje lastig mengen, maar wanneer je even stevig roert komt dit wel goed.

2. Snijd alle groenten in plakken en zorg er bij de ui voor dat de ringen bij elkaar blijven.

3. Leg alle groenten in de dressing en schep het geheel even om zodat alle plakjes voorzien zijn van een laagje dressing.

4. Dek de kom met groenten af en laat de groenten minimaal een uur in de koelkast marineren.

5. Verwarm de grillpan voor en leg de groenten in de droge pan (of tussen de grillplaten, wat je ook gebruikt). Door de olie in de marinade hoef je geen vetstof meer te gebruiken.

6. Grill de groenten aan weerszijden tot ze lekker zacht zijn en voorzien zijn van mooie grillstrepen.

7. Dresseer de groenten met de marinade, mocht hier nog een beetje van over zijn.

Gegrilde groenten met balsamico

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Dat was vast een uitdaging om te fotograferen? Het lijkt me in elk geval toch erg lekker, ik ben vooral dol op gegrilde courgette.

  2. Laura - Dagelijkse hap says:

    Oh jammie! Geef mij maar een portie daarvan :)

  3. Jimmy Meijer says:

    Dit ziet er echt verrukkelijk uit! Het lijkt me ook lekker om venkel of zoete punt paprika’s zo te grillen in combinatie met dit gerecht.

  4. Tamara says:

    Oeh erg lekker!

  5. Lotte says:

    Gegrilde groente kan ik elke dag wel eten, zo lekker. En ik vind het er echt niet zo vreselijk uitzien hoor, juist wel lekker kleurrijk!

  6. Esther says:

    Ik heb het net gemaakt het was heerlijk. Ik heb er zelf nog wat pasta bijgevoegd en als topping grana padano :)

  7. Ik heb t gemaakt en heerlijk dat t was. Een blijvertje.

  8. Sanne says:

    Hoi.

    Kan je de gegrilde groenten ook invriezen?

    1. Sabine Author says:

      Hmm nee dat lijkt me eerlijk gezegd niet zo’n succes. Ik vrees dat de groenten dan heel sompig worden.

      1. Sanne says:

        Hoi Sabine,

        ok! Hoelang kan je ze in de koelkast bewaren denk je?

      2. Sabine Author says:

        Gegrilde groenten kun je ongeveer 2-3 dagen bewaren.

  9. Kun je de groenten ook in de oven grillen?

    1. Sabine Author says:

      Natuurlijk kan dat! Barbecue, grillpan, oven… kan allemaal.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close