Een paar weekjes geleden deelde Vivian haar favoriete festivalburger op OhMyFoodness: de Falafelburger met muntsaus. Súper lekker en goed passend bij de zomer. In het artikel riepen we jullie op om jullie favoriete festivalburger te delen. Niet alleen maakte je kans op twee toegangskaarten voor festival De Parade, wij zouden ook aan de slag gaan met jouw recept. Wij vonden dat Eva uiteindelijk met het állerlekkerste burgerrecept kwam en daar ben ik mee aan de slag gegaan. In het artikel van vandaag lees je haar recept voor Garnalenburgers met avocado en mangosalsa. En oh boy wat heb ik hier ontzettend van genoten. Hoewel we nog geen ideale zomer hebben hier in Nederland haalde ik met deze burgers de zomer wel in huis. Ik weet zeker dat deze burgers nog veel vaker op tafel komen te staan want man, wat heb ik ervan genoten. Nieuwsgierig geworden? Kijk mee naar het recept.
Wat heb je nodig? (4 stuks)
Voor de burger:
- 500 gram gamba’s, schoongemaakt en gepeld
- 2 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- ½ bosje peterselie
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- sap van een halve limoen
- peper en zout
Voor de limoenmayonaise:
- 4 eetlepels Hellmann’s
- geraspt schil van een hele limoen
- limoensap
Voor de mangosalsa:
- ½ rijpe mango
- ½ rode ui
- ½ rode peper
En verder:
- 4 hamburgerbroodjes
- 2 handenvol rucola
- 2 avocado’s
1. Doe driekwart van de gamba’s samen met de rest van de ingrediënten voor de burgers in de foodprocessor en maal het geheel tot een fijn gehakt. Als je geen foodprocessor hebt dan kun je alles zo fijn mogelijk snijden.
2. Snijd de rest van de gamba’s in grove stukken en schep deze door het gambagehakt. Vorm burgers van het gehaktmengsel en bak deze in een koekenpan aan weerszijden zo’n 4 minuten tot de burgers goudbruin en gaar zijn. Mocht je dit lekker(der) vinden dan kun je de burgers ook grillen op de barbecue. Leg ze dan voor het grillen even kort in de vriezer zodat de burgers wat steviger worden.
3. Roer voor de limoenmayonaise Hellmann’s, het limoensap en de geraspte limoenschil door elkaar.
4. Meng de rijpe mango, de rode ui en de rode peper in de foodprocessor tot gewenste dikte. Ook dit kun je weer doen door alle ingrediënten te snijden. Je kunt de mangosalsa zo dik (of zo dun) maken als je zelf wilt.
5. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en grill de binnenkanten even kort zodat de broodjes wat knapperiger worden.
6. Verdeel over iedere onderste helft van de hamburgerbroodjes de limoenmayonaise en de rucola. Leg op ieder broodje een garnalenburger en top deze af met partjes rijpe avocado en de mangosalsa.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Hellmann’s
Garnalen en mango = 1 van mijn favoriete combi’s! Wat een geniale burger, lijkt me heerlijk! Ik heb geen foodprocessor, maar ga het deze zomer wel proberen op de BBQ. Goede tip om dan eerst even in de vriezer te leggen. Laat je weten hoe het gesmaakt heeft!
Ziet er heerlijk uit. Zeker een keer met deze zomer proberen..
Hoeveel burgers maakt dit recept?
Twee stuks! Ik zal het er even bij zetten.
Maar waarom heb je dan vier hamburgerbroodjes nodig? Lees ik ergens overheen of is het misschien een foutje?
Sorry, ik ben een beetje kippig geloof ik. Ik had zelf het recept gehalveerd en er twee burgers mee gemaakt. Het recept dat in het artikel staat uitgeschreven is voor vier burgers.
Wat een heerlijke recept! Staat zeker op het menu deze week!
Heel lekker hoor! Ik zag door de actie van Hellmanns al heel veel heerlijke burgers bij diverse blogsters voorbij komen :-) Ik sla deze op!