Al héle lange tijd ben ik dol op broodsalades. Waar wij ze vroeger eigenlijk nooit in huis hadden (hooguit een keer voor een feestje), was dit bij Tim wél altijd het geval dus op school ruilden we altijd onze boterhammen voor de lunch. Ik kreeg steevast vleeswaren of iets anders mee op brood; Tim altijd salades. Hij vond mijn broodjes lekkerder en ik die van hem – topdeal toch? Nog steeds vind ik salades voor op brood erg lekker en haal ik ze graag in de supermarkt. Toch zou ik er een gewoonte van moeten maken om het eens wat vaker zelf te maken. Eigengemaakte broodsalades zijn namelijk een stuk gezonder én lekkerder. Neem nou deze frisse kipsalade voor op brood. Fluweelzachte gepocheerde kip, frisse ingrediënten als bieslook, citroen en bleekselderij en een basis van crème fraîche voor een wat lichtere en frissere smaak dan wanneer je mayonaise gebruikt. Perfect passend bij de zomer en je hebt de salade in een handomdraai in elkaar zitten.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Frisse kipsalade voor op brood
Ingrediënten
- 300 gr kipfilet
- 200 gr crème fraîche
- 1 stengel bleekselderij - in kleine stukjes
- 1 el verse dille - fijngehakt
- 1 el verse bieslook - fijngehakt
- 1 lente-ui - in dunne, halve ringen
- sap + schil van 1/2 citroen
- peper en zout
Instructies
- Leg de kipfilets in een pan met water en breng het water aan de kook. Draai zodra het water kookt het vuur laag. Zorg ervoor dat er af en toe nog een bubbeltje te zien is.
- Kook de kipfilets ongeveer 8 minuten in het langzaam kokende water.
- Draai het vuur na 8 minuten uit. Laat de deksel op de pan en laat de kipfilets nog eens 7 minuten in het hete water staan.
- Roer ondertussen alle andere ingrediënten voor de broodsalade door elkaar en zet het mengsel in de koelkast.
- Haal na 7 minuten de kipfilets uit de pan en pluis ze uit elkaar met behulp van twee vorken.
- Laat de kipfilet 10 minuten afkoelen en schep het vlees vervolgens door alle andere salade-ingrediënten.
- Serveer de salade direct of bewaar maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast.
Bleekselderij en kipfilet vind ik ook altijd een top combinatie, ik heb het recept opgeslagen. Fijne week nog verder en bedankt voor het delen :)