Eten in Portland Oregon

Als je me volgt op Instagram kun je het bijna niet gemist hebben: ik was voor werk een aantal dagen in Portland Oregon. Deze Amerikaanse stad stond al een poosje op mijn lijstje, des te toffer dat ik het nu voor werk heb mogen bezoeken natuurlijk.

Ik was er om content te maken voor Travel Portland maar jullie kennen mij inmiddels wel: ik bewoog uiteraard al etend door de stad. En zoals altijd deel ik mijn eetoverzicht met je, zodat je zelf met een flinke lijst aan hotspots die kant op kunt gaan.

Eten in Portland

Eetcultuur in Portland Oregon

Over de eetcultuur in Portland kan ik vrij kort zijn: die is fantastisch. De stad staat ook wel een beetje bekend om het goede eten en met name food carts zijn een begrip. Wist je dat er bijna 1.100 individuele food carts in Portland zijn? Ze staan verspreid over de stad en zijn soms gegroepeerd in zogeheten pods.

In Portland spreken ze overigens van food carts in plaats van food trucks om de hele eenvoudige reden: de tentjes in Portland hebben geen motor en staan dus op een vaste plek.

De food carts worden gerund door restaurants en door individuele ondernemers. Hierdoor is er direct een enorme verscheidenheid aan keukens te vinden in de stad. Werkelijk voor iedereen is er wel iets.

Mocht je nou door het enorme aanbod niet zien waar je heen moet, doe jezelf dan een lol en boek een foodtour. Ik blijf deze tip herhalen, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, het is echt de beste manier om een stad te ontdekken. Ik vertel je zometeen meer over de tour die wij hebben gedaan.

Wat heel hoog in het vaandel staat bij alle Portlandse horeca is F.L.O.S.S: alles moet Fresh, Local, Organic, Sustainable en Seasonal zijn waar mogelijk.

Wat heb ik gegeten tijdens mijn reis naar Portland?

Onze reis naar Portland duurde, mede dankzij een geannuleerde/vertraagde vlucht, maar 3 volle dagen. Maar, zoals jullie mij inmiddels wel kennen, werd er in die dagen meer dan genoeg gegeten. Ik had van tevoren een aantal eetplekjes gepind, kreeg van jullie een aantal tips en ter plekke heb ik ook nog een en ander opgezocht.

Uiteraard plande ik ook weer een foodtour tijdens de reis, dé manier om een stad alvast een beetje te leren kennen en echt lokaal te eten.

Ik heb mijn eetoverzicht per dag opgedeeld om het overzichtelijke te houden voor je. Daarbij: veel tentjes zijn van ’s ochtends tot ’s avonds open, wat het lastig maakt om plekken in te delen op eetmoment.

IMG 2293

Dag 1

Mother’s Bistro & Bar

De eerste volle dag in Portland begon direct met een goed ontbijt. We besloten een eindje te gaan wandelen en streken neer bij een typische Amerikaanse diner: Mother’s Bistro & Bar. De hele sfeer daar ademt Amerikaans restaurant. Donkere meubels, banken met kitcherige stof, tapijt op de vloer… Het ontbijt dat we hadden was niet spectaculair, was ook niet de bedoeling want we zouden ’s middags de foodtour doen, maar smaakte wel heel erg goed. Ik koos voor een toasted everything bagel met cream cheese. Favorietje in de VS!

Voodoo Doughnut

Eén tentje dat herhaaldelijk werd getipt is Voodoo Dougnut. Niet te missen, het gebouw is namelijk knalroze en er staan dranghekken en een uitsmijter voor de deur. Toen wij er waren was er maar één andere klant in de zaak, mazzeltje dus. Ik vroeg de verkoopster naar hun bestseller en dit bleek de Voodoo Doll te zijn; een grote donut gevuld met frambozenjam. Was inderdaad erg lekker. Wel veel en machtig – haha.

The Lost Plate – Portland Food Carts, Pods & Patios Tour

Tijd voor de food tour in de middag. Via The Lost Plate boekten we de Portland Food Carts, Pods & Patios Tour. Vooral omdat ik graag wat meer wilde leren over het foodcarts idee in Portland. Tijdens de tour gingen we onder leiding van een gids langs twee foodcart pods en een foodhall en kregen we 7 dingen te eten en te drinken. Onderweg leerden we alles over de geschiedenis van de food carts en het deel van de stad. Mega leuk en interessant en het eten was fenomenaal.

IMG 2333

We startten bij Cartopia Food Cart Pod en kregen daar van Potato Champion authentieke Canadese Poutine: frietjes met kaas en een soort jus/saus. Zout, maar lekker. De frietjes waren heel knapperig! Van BKK Pad Thai kregen we Thaise iced tea; heel verfrissend en een beetje scherp door de gember.

Vervolgens liepen we door naar een grotere pod in de buurt: Hawthorne Asylum, gelegen op een oude vuilnisbelt. Merk je nu natuurlijk niets meer van, buiten de industriële uitstraling van het gebied. We aten:

  • Chicken Pelmeni van Pelmeni Pelmeni
  • Shan Noodle Salad van Burmese Delight
  • Wafels met jam, lemon-vanille roomen slagroom van Smaaken Waffles
IMG 2362

Door naar een verborgen foodhall waarvan je echt even moet weten dat ‘ie er zit: Morrisson Market Food Hall. We kregen hier Birria Street taco’s te proeven van Mota y Limón en dit was echt mijn favoriete gerechtje van de hele tour. Zo smaakvol! Ik had er rustig 6 kunnen eten.

IMG 2367

Laatste top van de tour was bij Rogue bierbrouwerij, brouwerijen zijn ook een ding in Portland, waar we Pub Pretzels met kaasdip kregen en een kleine bierproeverij.

Kortom: veel en fantastisch lekker eten. Absolute aanrader deze tour.

IMG 2406

Hey Love

Je kunt je vast voorstellen dat we na de foodtour geen reuze honger meer hadden. Halverwege de avond liepen we van onze hotelkamer naar Hey Love, het restaurant beneden, om nog even wat te drinken. Daarbij bestelden we Jojo’s (aardappel wedges) met mozzarella. Ook weer zo goed.

IMG 2417

Dag 2

Flattop & Salamander

Als ik iets leuk vind om te doen in het buitenland dan is het wel ontbijttentjes opzoeken. Op dag 2 ontbeten we blij Flattop & Salamander waar ik voor de verandering besloot te gaan voor een uitgebreid, hartig ontbijt. Ik bestelde chicken & waffles met maple-bacon butter. Een ENORME portie die echt niet helemaal opging, maar wel fantastisch smaakte.

We gingen hiken op dag 2, dus deze bodem was meer dan welkom voor de lange wandeling en forse klim. Lunch sloegen we dan ook over deze dag.

IMG 2460

The Yard

Ik had al een paar dagen zin in ijs en toen we tegen The Yard aanliepen besloten we daar een ijsje te bestellen. Ik koos voor ‘cookie dough delicious’, een beker met cookie dough ijs, koekdeeg en een enorme toef slagroom. Smaakte wel ok, maar was het geld ($9) niet per se waard.

IMG 2462

Nong’s Khao Man Gai

Voor het avondeten zochten we een restaurantje in de buurt op. We hadden niet echt enorme trek en vooral ook niet zoveel zin om heel uitgebreid te doen. Een Thais restaurant is dan altijd goed en we kozen ervoor om naar Nong’s Khao Man Gai te lopen waar ik koos voor de Khao Man Gai: kippenrijst met gepocheerde kip en daarbij kwam nog een soepje en komkommer. ENORME portie weer en ongelofelijk lekker. Hartstikke simpel natuurlijk en er word je ook gevraagd direct te vertrekken als je je eten op hebt om plaats te maken voor andere gasten, maar ik hou ervan.

Dag 3

Shroom Coffee & Bar

In Amerika zijn ze helaas niet zo goed in koffie. Het komt maar zelden voor dat ik echt lekkere koffie heb gedronke in het land, dus dat was het doel voor dag 3: lekkere cappu voor het ontbijt. We liepen vanuit het hotel naar Shroom Coffee & Bar, een mega leuk ontbijttentje waar je heerlijk kunt ontbijten maar ook rustig een boek kunt lezen. Het draait een beetje om paddenstoelen daar, je kon mushroom mix aan je koffie toevoegen, maar dat heb ik verder niet gedaan.

Wel dronk ik er een heerlijke cappuccino en at er avocadotoast. Blijft ook een lekkere klassieker hè.

Xing Ding Dumpling House

Na een paar uur struinen over de markt doken we gauw Xing Ding Dumpling House binnen voor een eenvoudige maar lekkere lunch. We bestelden potstickers met kip en groenten, bosui pannenkoek en vega loempia’s.

Bar Casa Vale

Het avondeten op de laatste dag was wellicht het hoogtepunt van het tripje. Bij Bar Casa Vale genoten we van geweldige Spaanse tapas. Patatas bravas, pulpo, pan con tomate, geroosterde bloemkool… En de sangria was er ook goed. Aanrader dus!

IMG 2502

Dag 4

J&M Cafe

Op vertrekdag hadden we gelukkig nog wel tijd om even te ontbijten en daarvoor liepen we naar J&M Cafe. Een simpel ontbijttentje maar het was er goed druk. Leuk concept ook: de koffie tap je zelf en daarvoor kies je een van de old school bekers die ernaast hangen. Zorgt voor een leuk sfeertje.

Ik koos, weer, voor de avocado toast. Deze keer met gepocheerde eitjes bovenop. Super simpel, maar perfecte bodem voor een lange vlucht.

Genoeg tips voor een 3-daagse tip dacht ik zo – toch? Het eten Portland is eigenlijk overal goed en smaakt inderdaad vers. Helemaal in lijn met het ‘F.L.O.S.S – principe’. Genoten van het heerlijke eten!

Join the Conversation

  1. Joyce says:

    Hi,
    Wat een leuk artikel. Wij gaan over 1,5 maand met onze 2 kids van 8 en 10 die kant op. Food Tour staat ook op mijn lijstje. Kan je iets zeggen over hoe kindvriendelijk die Food Tour was? En heb je andere kind vriendelijke food related tips?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close