Ik maakte ooit eens hapjes van zalm met limoenricotta en die combinatie blijf ik dus echt hemels vinden. Die hapjes maak ik vrijwel nooit meer want het is een kliederboel om ze te fabriceren maar de combinatie heb ik voor altijd opgeslagen. Het frisse van limoen het en het romige van ricotta past heel goed bij een plak gerookte zalm. Op basis van dit idee bedacht ik het lunchrecept van vandaag. Heel lekker, heel makkelijk om te maken en eens wat anders dan een ouderwetse (maar ook heerlijke) boterham.
De eiwrap is de basis, op smaak gebracht met wat peper, zout en verse dille. Daarbij een aantal plakken zalm, verse avocado en bosui en natuurlijk het ricotta-limoenmengsel. Mocht je twijfelen over hoeveel wraps je voor jezelf gaat maken: aan 1 wrap met deze vulling heb je waarschijnlijk genoeg, vette vis en vette avocado vullen namelijk nogal.
Eiwrap met Zalm en Limoenricotta
Ingrediënten
- 6 eieren
- 1 tot 2 tl verse dille fijngehakt + een beetje extra voor garnering
- peper
- zeezout
- 125 gram ricotta
- 150 gram gerookte zalm
- 1 limoen rasp
- 1/2 limoen sap
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 1 avocado in plakken
Instructies
- Klop 3 eieren (voor 1 wrap, herhaal voor de 2e) los met een beetje verse dille, peper en zout. Verhit een beetje olijfolie in een pan en giet het eimengsel in de pan. Bak aan beide kanten.
- Meng ondertussen de ricotta met de limoenrasp en het sap.
- Als de omelet klaar is vouw je deze 2x dubbel. Leg op een bord, samen met een paar plakken zalm en de plakken van een halve avocado. Strooi wat van de bosui en nog wat dille over het geheel. Lepel een flinke dot van het ricottamengsel en leg de lepel op het bord.
Klinkt goddelijk! Morgen even maken :)