Eenpansgerecht – Pasta met kip

Dat je voor een lekker gerecht tig pannen op het vuur moet hebben staan, is niet helemaal waar. Vandaag laat ik je een eenpansgerecht voor pasta met kip zien, dat niet alleen lekker makkelijk, maar ook erg smakelijk is. En omdat het allemaal in één pan wordt klaargemaakt, scheelt het je ook een hoop afwas!

Wat heb je nodig? (voor ± 4 personen)

  • 300 gram kipfilet
  • 300 gram champignons
  • 1 ui
  • twee teentjes knoflook (of meer als je er gek op bent, of natuurlijk minder als je geen knoflook wilt gebruiken)
  • 200 gram spekjes
  • 450 ml kipbouillon
  • 225 ml kookroom
  • 400 gram pasta (ik gebruikte macaroni)
  • 200-250 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 3 lente-uitjes

pasta

Zo ga je te werk:

1. Snijd de kip in blokjes, de ui in snippers, de champignons in stukjes. Snijd de knoflook fijn.
2. Fruit de ui en knoflook even aan en voeg daarna ook de kip, champignons en de spekjes toe.
3. Wanneer de kip bijna gaar is en de spekjes lekker even gebakken hebben, voeg je de kippenbouillon en de kookroom toe.
4. Roer de ongekookte pasta door de saus en breng het aan de kook. Laat het zachtjes borrelen en dek dan de pan af met een deksel. Dit laat je zo’n 8 minuutjes staan. Ondertussen kun je de lente-ui vast in ringetjes snijden en de kaas raspen.
5 . Na zo’n 8 minuten draai je het vuur uit en roer je de kaas door de pasta. Als laatste strooi je de lente-ui erover. Klaar om op te dienen!

Dit gerecht is ook lekker met prei. Snijd deze dan in (halve) ringetjes en voeg tegelijk met de champignons toe.

Join the Conversation

  1. Marita says:

    Ziet er goed uit! Ik denk dat het koud ook wel lekker is! Dus als er wat over is de dag erna als lunch! :)

  2. MySimplySpecial says:

    Dat ziet er goed uit!

  3. Sandy says:

    Ga ik zeker proberen!

  4. Joyce says:

    Lijkt me lekker!

  5. Petra says:

    Dit is zo’n recept waar je je echt precies aan de hoeveelheden moet houden omdat anders je vocht niet voldoende verdampt. En laat dat nou net een van de dingen zijn waar ik heeel slecht in ben :p Ik hou van improviseren en afwegen is dus echt niks voor mij:p

  6. Josee says:

    Gisteren dit gerecht gemaakt, erg makkelijk te maken en wat is dit lekker zeg! Wel moest ik de pasta (fusili) in plaats van 8 minuten wel een minuut of 20 zachtjes mee laten koken. De lente ui op het einde maakt het ook af, heerlijk :)

  7. Anouk says:

    Zou het ook mogelijk zijn om het fruiten/bakken te skippen en alles gewoon in één keer te laten koken?

  8. Chantalle says:

    Hoi. Zou ik de kippenbouillon ook kunnen vervangen voor groente bouillon? Groetjes Chantalle

  9. Anjali says:

    Hoi Sabine,

    Is de kippenbouillon van een blokje en opgelost in water of uit pot?

    Alvast bedankt voor je reactie.

    Groetjes,
    Anjali

    1. Sabine Author says:

      Goede bouillon uit pot is het lekkerst, maar je kunt ook prima bouillon van een blokje gebruiken.

      1. Anjali says:

        Hoi Sabine,

        Ik lees je reactie nu pas, mijn zus is het nu aan het maken. Ik laat je nog wel hoe het het gesmaakt heeft.

        Groetjes,
        Anjali

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close