Ben je er nog steeds niet helemaal uit wat je nou als voorgerecht wil serveren tijdens het Kerstdiner? Voor het gemak doe ik je nog een suggestie. Deze Eendenborstcarpaccio maakten Tim en ik vorig jaar als voorgerecht voor het kerstdiner bij mijn ouders thuis en het was een regelrechte hit. Daarnaast ziet het gerecht er ook nog eens waanzinnig uit en hoeft het helemaal niet heel veel moeite te kosten. Omdat het kerstdiner al voldoende moeite met zich mee brengt heb ik voor reeds gesneden eendenborst gekozen, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de eendenborst eerst zelf te garen en deze vervolgens in dunne plakjes te snijden.
Wat heb je nodig? (4 personen)
- 200 gram eendenborstfilet
- rucola
- Parmezaanse kaas
- pijnboompitjes
Voor de sherry-truffeldressing:
- 100 milliliter sherry
- 50 milliliter vleesfond
- 1 theelepel truffelolie
1. We beginnen met het maken van de dressing want deze moet afkoelen. Hierdoor kun je hem ook prima al een dag van te voren maken! Breng de sherry samen met de vleesfond aan de kook en laat het zo’n tien minuten zachtjes doorkoken tot de saus tot ongeveer de helft is gereduceerd. Roer hier vervolgens de truffelolie doorheen.
2. Laat de dressing volledig afkoelen in de koelkast voordat je hem gebruikt.
3. Drapeer de eendenborstfilet in een halve cirkel over het bord.
4. Leg een klein handje rucola in het midden van het halve maandje en verdeel schilfers Parmezaanse kaas over het gehele gerecht.
5. Schenk de sherry-truffeldressing over de Eendenborstcarpaccio.
6. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Strooi ze over de carpaccio.
Breng de Carpaccio vervolgens naar wens nog op smaak met een beetje verse zwarte peper.
Dit ziet er echt zo lekker uit!
Dat lijkt me erg lekker!
Beste Sabine,
Ik vind het plaatje er leuk uitzien. Maat moet wel toevoegen dat ik je gerecht te veel smaken vind bevatten.
Ik zou gewoon kiezen voor gerookte eendborst, wat rucola en een mooie dressing van wat notenolie/frambozenazijn.
Dan houd je het simpel
Een mooie maandag gewenst
Gereon
mmm ziet er overheerlijk uit !!!
Waar had jij de eendennest gesneden toen gehaald? Ik mag van het weekend voor 12 mensen koken en dit lijkt me heerlijk!
Dank je wel!
Groetjes femke
Bij Lidl! Ik weet alleen niet of ze dit al hebben liggen… Hoort bij het Delicieux assortiment dat vaak richting de feestdagen weer komt.
kun je dit ook koud eten?
Ja, is heerlijk koud!
Bedankt, heb mijn voorafje voor de kerst gevonden dan !!
Oooh heerlijk! Gaat vast in de smaak vallen.
Hoe lang vantevoren kan/moet ik de eendenborst bereiden(beetje kort dag ik weet het haha )
gr
Astrid
Bereide eendenborstfilet kun je maximaal twee dagen in de koelkast bewaren. Je kunt hem dus al prima bakken. Wel zou ik hem pas op het laatste moment in plakjes snijden.
Top , bedankt en fijne dagen
Hoi Sabine,
Mijn saus dikte niet zo goed in als op de foto.
Ook al kookte ik het veel langer dan 10 minuten.
Ik heb de fond van de jumbo gebruikt en fino sherry.
Kan het aan een van de twee soorten liggen?
Wat voor fond en sherry heb jij gebruikt?
Hoi Sabine,
Mijn saus was niet zo ingedikt als op de foto.
Kan het liggen aan de fond of sherry die ik heb gebruikt?
Ik heb fond van de jumbo gebruikt en fino sherry.
Welke fond en sherry gebruik jij?
Langer in laten dikken of eventueel wat maïzena gebruiken! :)
Heerlijk zeg! Dit wordt m.. heb jij hiervoor gerookte eenden borst gebruikt?
In het recept staat niet hoe je de eendenborstfilet bereidt. Zou je daar meer toelichting op kunnen geven?