Donna Hays Romige Bloemkoolsoep

Toen ik vorige week mijn review van Donna Hays Nieuwe Klassiekers publiceerde had ik stiekem allang een recept geprobeerd. Het boek heeft ongeveer een week prominent op mijn eettafel gelegen en iedere dag heb ik er wel even in gebladerd. Ik vond het zó moeilijk om een keuze te maken met welk recept ik als eerste aan de slag wilde gaan. Bovendien wil ik eigenlijk ieder recept maken en delen maar dan wordt het een soort Julie & Julia maar dan Sabine & Donna. Kan niet en zou voor jullie ook niet leuk zijn. Dus, ik moest een keuze maken en dat heb ik gedaan. Vandaag deel ik Donna Hays romige bloemkoolsoep met jullie. Alleen Donna Hay slaagt erin mij compleet verliefd te laten worden op een soepje en ik ben benieuwd of dit bij jullie ook het geval is wanneer je deze soep gaat maken. Het recept wijkt heel iets af van het boek maar dit had te maken met de hoeveelheden die ik in huis had.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kilogram bloemkool
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 750 milliliter kippenbouillon
  • 500 milliliter melk
  • 100 milliliter kookroom
  • peper en zout

1. Schil en was de aardappelen en snijd ze grof. Snijd de bloemkool in roosjes en was deze onder de kraan. Snipper ook de ui grof en hak de knoflook fijn.

2. Fruit de knoflook en de ui in een diepe pan tot de ui zacht en glazig is. Voeg de tijm en het laurierblaadje toe en bak dit even mee.

3. Doe de bloemkool, aardappelen, bouillon en melk in de pan en draai het vuur halfhoog. Kook het geheel zo’n 25-30 minuten tot de bloemkool en aardappelen zacht zijn geworden.

4. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kookroom en peper en zout naar smaak toe.

5. Serveer de soep direct of bewaar hem een dag afgedekt in de koelkast.

Donna Hays Romige bloemkoolsoep

Join the Conversation

  1. Marlotte says:

    Ziet er onwijs lekker uit! Normaal gesproken maak ik mijn bloemkoolsoep heel simpel met alleen maar bloemkool, kokosroom, uitje en wat kruiden. Deze ga ik absoluut een keertje proberen!

  2. Margot says:

    Ik eet eigenlijk nooit bloemkool, maar je maakt we nu wel nieuwsgierig!

  3. MARIJKE says:

    Nog nooit bloemkoolsoep gegeten. Klinkt lekker!

  4. Kelly says:

    Ziet er super lekker uit! Wil ik wel eens proberen.

  5. Laura - Dagelijkse hap says:

    Ik hou niet zo van bloemkool, maar als soep ben ik er gek op :D Snel weer eens maken en dan meteen een deel invriezen voor later!

  6. Malou says:

    Ik las dus per ongeluk heel even ‘harige bloemkoolsoep’…

    1. Sabine Author says:

      Haha, gad-ver.

  7. Marloes says:

    Als jij er zó enthousiast over bent, moet ik het ook een keer gaan proberen :).

  8. Cheese and Chinese says:

    Ik ben normaal niet zo van de bloemkool maar in soep vorm lijkt het me denk ik wel lekker! Leuk recept!

  9. Caroline says:

    Ik neem aan dat het laurierblaadje niet mee gepureerd word? Lijkt me heerlijke soep in elk geval!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close