Ik weet niet hoe het met jullie zit maar hier was het begin februari dat ik de eerste paaseitjes van het jaar naar binnen werkte. Ik HOU van paaseitjes. Maar echt. In september kan ik nog makkelijk van de kruidnoten afblijven die dan alweer overal opduiken maar zodra Pasen in aantocht is moet en zal ik paaseitjes in huis halen. Nu vond ik het nog iets te vroeg om in februari al paasrecepten met jullie te gaan delen maar nu we een week voor het paasweekend zitten mag het. Vanaf vandaag staat OMF een week lang in het teken van Pasen en zullen jullie vooral veel inspiratie voorbij zien komen voor het paasontbijt, want dat is toch wel de belangrijkste maaltijd van de dag met Pasen niet waar? Ik trap de week af met een guilty pleasure, een die er spectaculair uitziet, minstens net zo lekker smaakt en eigenlijk heel makkelijk is om te maken. Ik weet zeker dat wanneer je dit chocolade-kersen plukbrood op tafel zet, je verder eigenlijk niets nodig hebt.
Omdat ik het me voor kan stellen dat je op zondagochtend totaal geen zin hebt om uren in de keuken te staan heb ik ervoor gekozen dit recept zo simpel mogelijk te houden. Vandaar het gebruik van een mix voor witbrood en Hero Original zwarte kersen jam. Hoewel de jams van Hero Original zo al heel erg lekker zijn (ze bevatten veel fruit en geen onnodige toevoegingen), zijn ze ook prima te gebruiken als saus wanneer je ze lichtjes in een steelpannetje verwarmd. Ik heb dat al eens eerder gedaan bij dit recept voor bietencarpaccio met frambrozendressing en geitenkaas. Ook voor dit plukbrood is het ideaal, de zwarte kersensaus krijgt zo de kans om door het brood heen te sijpelen waardoor ieder hapje is voorzien van de zoete smaak van zwarte kers. NOM!
Mocht je dit recept nou extra guilty willen maken, wie niet?!, zet dan een kannetje met roomkaasglazuur op tafel. Dit maakt het brood niet alleen nóg lekkerder, het ziet er ook nog eens super feestelijk uit.
Mijn collega foodies zijn ook aan de slag gegaan met fijne paasrecepten waarin de jams van Hero worden gebruikt. Check voor hun recepten én nog veel meer inspiratie de Hero Jam Studio.
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Hero
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Chocolade-kersen Plukbrood
Ingrediënten
Voor het chocolade-kersen plukbrood:
- 1 mix voor witbrood
- 275 ml lauwwarm water
- 20 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 1 pot Hero Original Jam zwarte kersen
- 150 gr melkchocolade fijngehakt
Voor het roomkaasglazuur:
- 100 gr naturel roomkaas
- 100 gr poedersuiker
- 2 el water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakblik met een vel bakpapier.
- Doe de mix voor witbrood, het water en de ongezouten roomboter bij elkaar in een kom. Kneed het geheel tot een soepel brooddeeg. Kneed het deeg vervolgens in bolletjes van 2 centimeter doorsnede.
- Verwarm de Hero Original Jam even kort in een steelpannetje zodat het vloeibaar wordt.
- Leg de helft van de brooddeegbolletjes onderin het cakeblik. Schenk vervolgens de helft van de jam hier overheen en verdeel de helft van de fijngehakte chocolade erover.
- Leg de rest van de brooddeegbolletjes in het cakeblik en schenk de andere helft van de jam over het brood. Verdeel ook de rest van de chocolade over het brood.
- Bak het zoete plukbrood in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Let erop dat de chocolade niet verbrandt!
- Roer ondertussen alle ingrediënten voor het roomkaasglazuur door elkaar tot een egaal papje.
- Schenk het roomkaasglazuur over het brood zolang deze nog warm is. Op die manier zorg je ervoor dat het brood extra plakkerig wordt.
- Serveer het chocolade-kersen plukbrood direct.
Oeh dit ziet er super lekker uit!
Maar hoeft dit brood niet te rijzen?
Nee, fijn he!
Het ziet er echt zo lekker uit!
Haha dit recept ziet er waanzinnig uit! Lekker paas-proof!
Ik vind het echt een super orgineel recept! Ik ben zelf meer van hartige dingen (alles met
kaaaaass ook bij het ontbijt) en lust eigenlijk geen chocolade maar ziet er zo leuk uit dat ik het misschien eens voor le familie ga maken!
Zou je dit brood ook van te voren kunnen maken en dan de volgende dag in de oven nog even opwarmen? Wil het namelijk voor de familie maken maar niet zo veel tijd.
Ja hoor, moet kunnen! Het glazuur wel pas op het laatste moment toevoegen dan.