Champagne cheesecake in een glaasje

Van Kerst gaan we in één ruk door naar Oud & Nieuw, man wat staan er heerlijke recepten op jullie te wachten deze week! Eind november zaten Viv en ik om te brainstormen voor deze Oud & Nieuwweek en achter elkaar popten ideeën in ons op. Om heel eerlijk te zijn hebben we een groot aantal ideeën moeten laten varen, puur omdat de week te kort is om alles te delen. De toppers staan op jullie te wachten deze week dus. We’re going out with a bang en het allerlaatste cheesecakerecept van 2016 is dan ook een knaller. Speciaal voor de laatste feestdag van dit jaar maakte ik champagne cheesecake in een glaasje. En dat is dus cheesecake gemaakt met champagne, opgefleurd met heerlijke kersen en biscuitjes. Deze feestelijke champagne cheesecake in een glaasje is perfect voor Oud & Nieuw, want het ziet er niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook nog eens heerlijk fris en luxe. Ik heb me ontzéttend moeten inhouden tijdens het proeven van dit dessert want helaas is het niet echt geschikt voor zwangere vrouwen, maar van die ene hap heb ik intens genoten. Hopelijk doen jullie dat ook!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Champagne cheesecake in een glaasje
Champagne cheesecake in een glaasje

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

champagnecheesecake potjes

4.75 van 12 stemmen

Champagnecheesecake potjes

Porties6 potjes

Ingrediënten

  • 100 ml slagroom
  • 150 ml champagne
  • 300 gr witte chocolade
  • 500 gr naturel roomkaas
  • 150 gr Digestive biscuits
  • 1 1/2 blik vlaaivulling kersen

Instructies

  • Doe de slagroom, champagne en witte chocolade bij elkaar in een steelpannetje. Verwarm dit tot de chocolade is gesmolten. Klop ondertussen de roomkaas in een kom luchtig.
  • Verkruimel de biscuits door erop te slaan met een deegroller of een foodprocessor te gebruiken. Schep twee eetlepels koekkruimels in ieder glaasje. Schep hier twee eetlepels vlaaivulling bovenop.
  • Meng het champagne-chocolademengsel met de opgeklopte roomkaas tot een glad geheel. Schenk de cheesecakevulling in de glaasjes.
  • Zet de champagnecheesecake potjes minimaal 3 uur in de koelkast zodat de cheesecake kan opstijven.

Join the Conversation

  1. Elize says:

    Ze zien er inderdaad prachtig & Super feestelijk uit! Leuk idee om het met champagne te doen..

  2. ooh dit ziet er heerlijk uit en ga ik eens proberen! alleen zoek ik een vervanger voor de kersenvlaai. want helaas bestaat dit niet in belgië.

    Tips? :)

    1. Sabine Author says:

      Je zou jam kunnen gebruiken of vers fruit!

  3. Hey Sabine,
    Als ik deze cheesecakevulling tussen een mille feuille wil gebruiken, heb ik dan nog gelatine nodig? of is de vulling vast genoeg van zichzelf zodat die er niet uit loopt?

    Alvast bedankt!

    1. Sabine Author says:

      Ik zou voor de zekerheid wel iets gelatine toevoegen zodat je zeker weet dat het stevig blijft. Ik denk dat je niet heel veel nodig hebt hoor, omdat de chocolade en de roomkaas er ook wel voor zorgen dat het geheel wat steviger wordt. Ik gok op 2-3 velletjes maximaal.

  4. Dorien says:

    Kan je het ook al de dag ervoor maken?

    1. Sabine Author says:

      Zeker!

  5. Janet says:

    Kun je dit ook maken zonder champagne?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close