Dat wij hier gek zijn op salade caprese is je vast wel duidelijk inmiddels. Ik maakte deze caprese plaattaartjes voor bij de soep en salade, maar ik denk dat ze ook goed te serveren zijn bij de borrel, misschien in kleinere vorm. De mozzarella is lekker gesmolten, de tomaten zacht en sappig en het bladerdeeg goed knapperig.
Wat heb je nodig?
- 4 plakjes bladerdeeg
- 2 grote tomaten
- 1 bol mozzarella
- verse basilicum
Zo ga je te werk:
1. Ontdooi de velletjes bladerdeeg en verwarm je oven vast voor op 200 °C. Halveer de tomaten, verwijder het groene gedeelte en snijd de helften in plakjes. Snijd ook de mozzarella in plakjes (halveer deze eventueel, zodat ze ongeveer even groot zijn als de plakjes tomaat). Pluk wat mooie blaadjes basilicum.
2. Vouw de randjes van het bladerdeeg een beetje om, zodat je een klein randje om het hele plakje krijgt.
3. Beleg het bladerdeeg met de tomaat, mozzarella en basilicum. Hier kun je zelf een beetje mee spelen. Leg ze in stervorm, in rijtjes of gewoon uit de losse pols, maak er zelf wat moois van!
4. Na 15 minuten op een bakplaat in het midden van de oven is het bladerdeeg goudbruin, de mozzarella lekker gesmolten en zien de tomaatjes er prachtig uit.
Lekker! Ook lekker makkelijk om te maken als je keertje geen zin hebt om te koken, ga ik onthouden!
Oh wat een goed idee voor tijdens de lunch!
Origineel idee!
Hmm die zien er heerlijk uit!
I love caprese.
Als ik een lekkere lunch wil maken gebruik ik altijd wel deze ingrediënten (of een gedeelte).
Wat een leuk idee voor bij soep!
Ook erg lekker wanneer je het bladerdeeg insmeert met wat groene pesto