Kun je ze je nog herinneren? Die leuke Appelpops die Naziema laatst met ons deelde? Niet veel later stuurde ze nog een recept naar ons in en bij de aanblik van de foto’s wist ik dat ik dit recept ook op OMF moest publiceren. Sowieso vallen brownies altijd in de smaak, maar als er nog een twist aan wordt toegevoegd vormt dat vaak de basis van een extra leuk recept. Deze keer het recept voor Brownies met Ricotta en hoewel dit wellicht in eerste instantie niet heel erg doet watertanden, raad ik je aan om eerst naar de foto’s te kijken. Jumm!
Wat heb je nodig? (10 stuks)
Voor de brownies:
- 125 gram bloem
- 2 eieren
- 30 gram cacao
- 200 gram roomboter
- 150 gram basterdsuiker
Voor de ricottatopping:
- 250 gram ricotta
- 70 gram basterdsuiker
- 1 ei
- 1 eetlepel vanille-extract
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Smelt in een pan op laag vuur de roomboter. Voeg daarna de cacaopoeder en de suiker toe. Roer het geheel met een garde door.
3. Haal de pan van het vuur en voeg de eieren samen met de gezeefde bloem toe. Roer nogmaals alles goed door elkaar. Bekleed de bakvorm met bakpapier en stort het beslag in de bakvorm.
4. Roer in een andere kom de ei, de suiker en het vanille-extract goed door elkaar. Voeg daarna de ricottakaas toe en schep het nogmaals om.
5. Bedek de bovenkant van de brownie met het ricottamengsel.
6. Bak de brownie in 45 minuten gaar en laat hem vervolgens volledig afkoelen voordat je de brownie in stukken snijd.
Vergeet niet op Toetjestafel te kijken, hier vind je nog veel meer lekkere recepten van Naziema!
Jouw gerecht ook op OMF? Stuur het recept inclusief foto’s van het eindresultaat in via deze pagina.
Oeh lekker! Die appelpops staan op mijn to-do lijstje. Voor bij de high tea! Deze lijken me ook wel heel lekker!!
Lijkt me heerlijk!
Dit is echt heerlijk! Ik heb ongeveer hetzelfde recept pas geleden gemaakt en ze waren echt erg lekker.
Naissss! Hoe maak je iets wat zwaar op de maag ligt nog zwaarder? Add cheese! Het ziet er echt heerlijk uit, dit is echt zoiets om te maken als je een klotedag hebt en brownies plus nodig hebt ;-)
Ik ben wel benieuwd naar die topping!
Ik heb ze gemaakt met bruine basterdsuiker. Hierdoor zag de toplaag er ook bruin uit. Iets minder “mooi”, maar nog steeds erg lekker.