Jullie kunnen tussen de gerechten die ik voor OMF gemaakt heb, nog wel wat meer bloemkool georiënteerde recepten vinden. Een groente die ik vroeger voornamelijk at met een aardappel ernaast en een kaassausje eroverheen, maar tegenwoordig ontdek ik steeds meer manieren hoe je bloemkool lekker kunt eten en met welke andere smaken het goed te combineren is. En dit is er weer zo een. Bloemkool met Parmezaanse kaas. Maar niet alleen de kaas, dat vond ik wat saai. Ik heb de plakken bloemkool (na ze eerst kort gekookt te hebben), ingesmeerd met een mengsel van olijfolie, peper, zout en verse tijm. Vervolgens royaal bestrooid met Parmezaanse kaas en in de oven heb ik de boel laten smelten en een beetje krokant laten worden.
Makkelijk en heel lekker. Kan goed als bijgerecht voor het avondeten.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Bloemkool Parmezaan
Ingrediënten
- 2 kleine bloemkolen (kun je bij de AH vinden)
- olijfolie
- 1 el verse tijmblaadjes fijngehakt
- zeezout
- 90 gram Parmigiano Reggiano in poedervorm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd het groen van de bloemkolen af en snijd de bloemkolen vervolgens in dikke plakken. Kook ze 3 minuten en leg ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Meng wat olijfolie met de verse en fijngehakte tijm en een beetje zeezout en smeer de plakken bloemkool ermee in. Strooi nu de Parmigiano Reggiano erover en schuif bovenin de oven voor 7 minuten.