Ik geloof dat de temperaturen van deze dagen gewoon vragen om een ontbijt zoals deze bowl. Want ten eerste is het heerlijk om te ontbijten met een lekker fris en fruitig ontbijt, en ten tweede: hiermee haal je tropische vibes in huis. Want ananas en kokos associeer ik toch echt wel een beetje met palmbomen en een strak blauwe lucht. En jij hopelijk ook.
Goed, een smoothie bowl dus. Ik at hem ook echt voor het eerst tussen de palmbomen, namelijk op Bali vorig jaar. Omdat ik zelf niet altijd zin heb in yoghurt of kwark, maar het frisse ervan wel heel lekker vindt, vond ik het heel fijn dit op de menukaart te ontdekken. Eigenlijk is de opzet hetzelfde als die van een bak yoghurt met muesli, fruit en eventueel andere toppings. Echter is enkel de yoghurt vervangen door een smoothie van fruit. Gaat dus per-fect samen met diezelfde muesli, fruit en toppings. Ik maakte deze variant, maar varieer er vooral mee. Je kunt alle kanten op!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Aardbei Ananas Smoothie Bowl
Ingrediënten
- 150 gram aardbeien diepvries
- 100 gram ananas diepvries
- 250 ml kokosmelk
- 1-2 tl honing
- handje verse aardbeien
- handje verse ananas
- handje kokosrasp
- 3 el muesli
Instructies
- Doe het diepvriesfruit samen met de kokosmelk en honing in een blender en mix tot een gladde smoothie.
- Schenk de smoothie in een kom en verdeel de verse ananas en aardbeien (in stukken), muesli en tot slot de geraspte kokos erover.