Ik merk dat ik met mijn hoofd al een beetje in de lente zit, merken jullie dat ook? Ik zie het heel erg aan de recepten die ik de laatste tijd plaats, ik blijf weg van de zware winterkost en meer (groene) groenten en lichte kleuren doen hun intrede in de recepten. Nu het weer nog op en top lente laten zijn en het plaatje is compleet haha. Hoewel het me aan de lente doet denken is deze zalm in mosterdsaus met groene asperges het hele jaar door lekker. Extra fijn dat de groene asperges ook gewoon het hele jaar te krijgen zijn in de supermarkt! Direct een tip van flip: op de groenteafdeling kunnen ze nogal eens fors aan de prijs zijn; bij de grotere supermarkten vind je ze tegenwoordig ook in het vriesvak bij de andere groenten. Scheelt je een aanzienlijke duit en in recepten zoals deze merk je het eigenlijk niet eens zo.
Het maken van deze zalm in mosterdsaus heb je zo gedaan. Zalm heeft natuurlijk niet zolang de tijd nodig om te garen en de mosterdsaus is ontzettend eenvoudig. Daarbij heb je waarschijnlijk het grootste deel van de ingrediënten wel in huis en ook dat is heel erg fijn.
Voordat ik de zalm bakte heb ik ‘m helemaal ingesmeerd met een marinade van honing en mosterd en wow, die honing proef je écht. Het is niet dat ‘ie overdreven aanwezig is hoor, maar de subtiel zoete smaak is echt heerlijk in combinatie met de toch wel scherpe mosterdsaus. Niet overslaan dus die stap, de honing voegt ontzettend veel toe!
Als ik zou moeten kiezen zou ik deze zalm in mosterdsaus serveren met gekookte rijst of beter nog: met een knisperend vers brood. De saus is heerlijk om te dippen met brood namelijk. Groene salade erbij en je maaltje is compleet.
Zalm in mosterdsaus met groene asperges
Ingrediënten
Voor de zalm
- 1 el honing
- 1 el fijne mosterd
- 1 tl gedroogde dille
- peper en zout
- 2 zalmmoten
Mosterdsaus
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 250 ml kook- of slagroom
- 3 el fijne mosterd
- 1 tl dille
- peper en zout
En verder
- 300 g groene aspergetips
- 2 tl kappertjes
Instructies
- Roer de honing, mosterd, dille, peper en zout door elkaar en wrijf hier de zalmmoten helemaal mee een.
- Smelt een klontje boter in een pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot ze zacht zijn.
- Voeg de kookroom, mosterd, dille, peper en zout toe en laat de mosterdsaus zachtjes pruttelen.
- Bak ondertussen in een andere koekenpan de zalm gaar. Ik hanteer meestal zo'n 3 minuten per kant; de zalm mag van mij nét lichtroze zijn binnenin.
- Kook in een andere pan de groene aspergetips gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik je verse aspergetips, kook ze dan zo'n 6 - 8 minuten.
- Schep de groene aspergetips bij de mosterdsaus in de pan. Leg de gebakken zalmmoten erbij en strooi de kappertjes over het gerecht. Serveer direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Lekker gerecht! Ik ga het vaker maken
Was echt niet lekker!
Één van mijn favoriete gerechten! Zelf de asperges vervangen voor bimi, ook erg lekker, en met wat extra afbakbrood, lekker me de saus.
Goed idee!
Ik vind het echt een heerlijk gericht, lekker met de saus❤️