Ik heb hier in huis een paar groot liefhebbers van banaan en dan met name van producten met banaansmaak. Zelf eet ik het liefst gewoon een banaan uit de hand, maar mijn mannen zijn stuk voor stuk dol op bananenijs, bananensnoepjes, bananenbrood en ga zo maar door. Je snapt dat ik hen dan ook een groot plezier heb gedaan met deze super makkelijke banoffee taart. En met makkelijk bedoel ik ook écht super makkelijk. De taart is volledig no bake en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig. Een kind kan de was doen zeg maar. Over kinderen gesproken, dit is bij uitstek een goede taart om met kinderen te maken bedenk ik me nu. Ik plaats het recept dan weliswaar in/op Fastfood Friday, maar maak er een lekker weekendproject van. Je kunt de taart dezelfde dag nog serveren.
Wordt de banaan bruin?
Voor deze makkelijke Banoffee taart gebruik je verse banaan en ja, je ontkomt er niet aan dat deze wel iets zal gaan verkleuren. Maar door de suikers in de karamel en door de banaan af te toppen met slagroom en geraspte chocolade, merk je daar niet zo heel veel van. Wil je het verkleuren van de baan wat uitstellen, dan zou je de plakjes eventueel kunnen besprenkelen met een beetje citroensap maar zelf heb ik dat niet gedaan. Het lichtjes verkleuren doet namelijk geen afbreuk aan de smaak van de Banoffee taart en wat mij betreft is smaak net even iets belangrijker dan de looks.
Bebogeen vs. dulce de leche
Omdat ik een echt makkelijke Banoffee taart wilde maken heb ik ervoor gekozen om als karamelvulling Bebogeen te gebruiken. Dit is ‘caramelpasta’ van het merk De Ruijter, je weet wel: van de hagelslag, en gewoon te koop in de supermarkt. Je vindt het in het schap met broodbeleg. Het lekkere aan Bebogeen, vind ik, is dat het zacht blijft in de Banoffee taart. Je kauwt dus niet op taaie karamel maar je hapt een lepel stroperige karamel weg. Mocht je niet zo van de Bebogeen zijn dan kun je deze eventueel vervangen door dulce de leche. Neem daarvoor twee grote blikken gecondenseerde melk en kook deze ongeveer 3 uur in een pan met water. Laat de blikken goed afkoelen voordat je ze openmaakt en de karamel op de koekbodem schept.
Super makkelijke Banoffee taart
Benodigdheden
- vlaai-/taartvorm van 24 cm doorsneden
- foodprocessor of hakmolen
- elektrische (hand)mixer
- rasp
Ingrediënten
- 400 g Digestives
- 150 g boter
- 2 potten Bebogeen - 800g
- 2 bananen - in plakjes
- 250 ml slagroom
- 25 g poedersuiker
- 1 klein stukje chocolade
Instructies
- Vet de taartvorm in met een beetje boter.
- Verkruimel de Digestives in de foodprocessor en smelt ondertussen de boter.
- Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en schep de bodemmix in de taartvorm. Druk de bodem stevig aan.
- Verwarm de Bebogeen eventueel in een pannetje als de pasta te stevig is. Schenk vervolgens de karamel op de taartbodem en zet de taartvorm 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Snijd na twee uur de banaan in plakjes en verdeel deze over de karamel.
- Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en schep deze over de taart.
- Maak af met een beetje geraspte chocolade.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.