Er zijn zo van die smaakcombinaties die zomer schrééuwen. Kokos en mango is voor mijn zo’n combinatie, aardbeien en limoncello maar ook kokos en ananas hoort daar zeker bij. En waar denk je aan bij de combinatie van kokos en ananas? JUIST, aan piña colada! Toch…? Ik in ieder geval wel – haha! Piña colada ken je ongetwijfeld als cocktail maar ik bouwde de cocktail om tot een heerlijk frisse zomertaart. Eigenlijk is deze no bake piña coladataart een no bake cheesecake want ik ben uitgegaan van mijn basis cheesecakerecept. Dat recept heb ik aangevuld met kokos, stukjes ananas en uiteraard een beetje rum want als je een cocktail ombouwt tot taart, moet je het wel goed doen. Uiteraard kun je de alcohol er ook gewoon uit laten hè.
Cheesecakeboek
Gebruikers van mijn cheesecakeboek hebben wellicht al eens eerder een piña coladataart voorbij zien komen, in dat boek staat namelijk een gebakken variant van deze taart. Ook gemaakt met kokos en ananas maar een stukje machtiger doordat de taart nog de oven in moet. Deze no bake piña coladataart is daarentegen een stukje frisser en kan daarom prima geserveerd worden als toetje op een warme zomerdag. Ook fijn: je kunt hem prima al een dag van tevoren maken. De taart moet sowieso een paar uurtjes in de koelkast om volledig op te stijven maar blijft rustig minimaal drie dagen goed.
Kokosrasp en kokosvlokken
Voor deze taart heb ik zowel kokosrasp als kokosvlokken gebruikt. De kokosvlokken op de bovenkant van de taart heb ik lichtjes in een droge koekenpan geroosterd zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen, wat knapperiger worden én extra lekker van smaak worden. Dat hoef je natuurlijk allemaal niet te doen maar hé, het oog wil natuurlijk ook wat!
No bake piña coladataart
Benodigdheden
- 24 cm springvorm
- foodprocessor, hakmolen of deegroller
- elektrische (hand)mixer
Ingrediënten
- 200 g kokosbiscuitjes
- 75 g boter
- 600 g naturel roomkaas
- 100 g poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
- 150 ml slagroom
- 2 el neutrale rum
- 1 zakje Klopfix (slagroomversteviger)
- 75 g kokosrasp
- 400 g ananasblokjes - fijngesneden en drooggedept
Topping
- 50 g kokosvlokken
Instructies
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
- Doe de kokosbiscuitjes in de foodprocessor en maal de koeken tot fijne kruimels.
- Smelt de boter in een pannetje en schep hier de koekkruimels bij. Schep het geheel goed om en stort de bodemmix in de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en zet de springvorm even in de koelkast.
- Doe de roomkaas samen met alle andere ingrediënten behalve de ananasblokjes in een kom en klop het geheel luchtig.
- Spatel tot slot de ananasblokjes door het taartbeslag.
- Schep het taartbeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Rooster de kokosvlokken in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren. Schep steeds goed om om te zorgen dat de kokos niet verbrandt!
- Strooi de geroosterde kokosvlokken over de taart.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.