Op OMF hebben we al veel vaker recepten met gnocchi gedeeld en onze favoriet om de aardappelbolletjes te bereiden is door deze te bakken. Dan is de textuur een stukje steviger en dat is perfect voor deze gebakken gnocchi met mais, cherrytomaatjes en burrata. Persoonlijk vind ik dit een perfect campinggerecht, je bereid het geheel namelijk in slechts één pan. Daarnaast kun je er natuurlijk naar hartenlust mee variëren. Zo heb ik gekozen voor een vegetarische variant maar je kunt ook heel goed kipfilet of spekblokjes toevoegen aan de gebakken gnocchi.
Bewaren en koud eten
Het fijne aan de stevigere textuur van gebakken gnocchi is dat je dit gerecht ook wat makkelijker kunt bewaren. Normaal gesproken zou ik het niet aanraden om gekookte gnocchi te bewaren om later op te warmen, het wordt daar simpelweg wat snotteriger van. Maar deze gebakken gnocchi kun je prima in een luchtdichte bak in de koelkast zetten en bewaren voor bijvoorbeeld de lunch de volgende dag. Ook koud is het namelijk een lekker gerecht! Het is dan bijna een salade te noemen met alle groenten die je erin terugvindt.
Ingrediënten
Ik heb voor ingrediënten gekozen die vrijwel in ieder land te krijgen zijn. Ik gok dat je in iedere campingsupermarkt wel een blikje mais, verse courgette en tomaten kunt vinden. Burrata wordt wellicht iets lastiger, maar (buffel)mozzarella is een prima alternatief. En mocht je nou geen gnocchi kunnen vinden, met pasta is dit ook een lekkere maaltijd!
Oh trouwens, #nospon maar ik wil de tip wel even met je delen: ik kwam er na het fotograferen van dit gerecht achter dat ik per ongeluk truffelburrata had meegenomen uit de supermarkt. Ik had geen idéé dat dit bestond, maar het is het lekkerste ooit. Albert Heijn verkoopt het van het merk Zanetti. Doe er je voordeel mee ;-)
Gebakken gnocchi met mais, cherrytomaatjes & burrata
Ingrediënten
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 courgette - in reepjes
- 1 blikje mais - 150 g
- 400 g gnocchi
- 150 g cherrytomaatjes - gehalveerd
- 10 g verse basilicum - gescheurd
- 1 bol burrata
- peper en zout
Instructies
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui aan.
- Voeg de courgette en de mais toe en bak dit op hoog vuur ong. 5 minuten.
- Doe dan de gnocchi en cherrytomaatjes in de pan en bak het geheel tot de gnocchi goudbruin is gekleurd.
- Voeg de basilicum, peper en zout toe en schep het geheel nog even goed om.
- Schep de gebakken gnocchi op de borden en verdeel over ieder bord een halve bol burrata.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.