Bolognese quiche

Ik ben gek op quiche, vlees, kaas… waarom combineren we dit dan niet in één gerecht? Dat moet de Allerhande ook gedacht hebben want ik kwam onlangs in een oude editie dit recept voor Bolognese quiche tegen. Alleen de naam deed me al bijna watertanden en dat bleek niet geheel onterecht te zijn. Deze quiche is zo lekker dat je er al snel teveel van eet. De eerste keer dat ik hem maakte deed ik het volgens recept, de volgende keer zou ik er veel meer groenten aan toevoegen waardoor de taart wat meer gevuld wordt.

bolognese quiche

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 5 plakjes Koopmans deeg voor Hartige Taart 
  • 400 gram extra mager rundergehakt
  • 2 uien
  • Bolognese saus
  • 1 grote tomaat of twee kleine
  • 100 ml halfvolle melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 200°C en rol de plakjes deeg met behulp van een deegroller uit tot grotere en dunnere plakken. Vet de quichevorm in met een beetje olie en bekleed de vorm met het deeg.

2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de fijngesnipperde ui. Voeg hierna de gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met peper en zout.

3. Voeg de bolognesesaus aan het gehakt toe en verwarm even goed door. Haal hierna de pan van het vuur.

4. Klop de melk met de eieren en de helft van de kaas tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

5. Stort het gehaktmengsel op het deeg en giet hierover het eimengsel. Verdeel de plakken tomaat over de quiche, strooi af met de rest van de kaas en bak de Bolognese quiche in 40 minuten goudbruin en gaar.

Wat ik de volgende keer zou toevoegen en wat ik jou dus aanraad om ook te doen:

  • Meer groenten, bijvoorbeeld champignons, prei en doperwtjes.
  • Een pittig vleesje om de smaak iets op te krikken. Salami of chorizo bijvoorbeeld of leg plakken pancetta bovenop de quiche voordat hij de oven in gaat.
  • Serveer de quiche met een knapperige rucolasalade om het helemaal af te maken.

Teveel gemaakt? Deze quiche is prima te bewaren in de diepvries. Warm hem weer op in de oven om de knapperigheid van het deeg en de kaas weer terug te krijgen.

bolognese quiche

bolognese quiche

bolognese quiche

bolognese quiche

Join the Conversation

  1. Hij ziet er lekker uit hoor! Ben nog niet aan me ontbijt begonnen maar krijg hier nu al trek in haha!

    1. Sabine Author says:

      Haha, dat is vaak een goed teken ;)

  2. Nienke says:

    Dat is echt de mooiste quiche die ik ooit gezien heb! :p lijkt me erg lekker!

  3. Nanda says:

    Ga ik zeker proberen !! zier er heerlijk uit.

  4. Joyce says:

    Ziet er weer heerlijk uit!

  5. Judith says:

    Mmmm! Ik hou echt van quiche!

  6. Cynthia says:

    ik heb deze al een tijdje in mijn receptenmap zitten. misschien toch maar eens gaan maken.

  7. Anouk says:

    Klinkt heerlijk!
    Het linkje naar de bolognesesaus doet het niet meer. Is dat een potje pastasaus of iets anders?

    En de plakjes koopmans deeg voor hartige taart, is dat anders dan bladerdeeg?

    1. Sabine Author says:

      Oops! Ik linkte naar een zelfgemaakte bolognesesaus, hier vind je het recept: https://www.ohmyfoodness.nl/omf-kookt/diner-omf-eet/pastasaus-boordevol-groente. Uiteraard kun je ook een potje gebruiken, maar zelfgemaakt is toch echt wel lekkerder.

      Deeg voor hartige taart is iets anders dan bladerdeeg, in de oven zet het namelijk niet uit. Ik raad je ook aan om geen bladerdeeg te gebruiken in verband met de natte ingrediënten die je toevoegt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close