Ik eet graag pasta’s en hoewel ik de bekende variant met rode saus heerlijk vind en ook zeker met enige regelmaat maak, ben ik ook absoluut te porren voor een pasta met groene pesto. Ik houd van sterke smaken dus in die pesto mag wat mij betreft dan ook goed knoflook zitten, en met de Parmezaan hoef je ook niet zuinig te zijn. En het leuke van pesto is dus dat je daar echt niet altijd basilicum voor nodig hebt. Het kan ook prima eens wat anders zijn. Het beïnvloedt de smaak natuurlijk wel en daarom kun je er goed mee experimenteren. Ik maakte bijvoorbeeld al eens pesto met spinazie, of met avocado. En ook de noten kunnen anders zijn, gebruik bijvoorbeeld eens pecannoten, of cashews. In ieder geval, voor deze tagliatelle maakte ik een nieuwe pesto; met rucola en walnoten. En om het gerecht nog een lekker zoutig smaakje mee te geven bakte ik wat repen ontbijtspek op. Die kun je er zo bij serveren, of maak er een crumble van.
Ingrediënten
- 250 gram tagliatelle
- 100 gram ontbijtspek
Rucolapesto
- 85 gram rucola
- 1 teen knoflook geraspt
- 12 el olijfolie
- 50 gram mozzarella geraspt (uit een zakje)
- 50 gram Parmezaanse kaas in poedervorm
- 20 gram walnoten
- peper
- zout
Extra
- walnoten voor garnering
- rucola voor garnering
Instructies
- Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak ondertussen de pesto door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te malen en mixen in een foodprocessor.
- Bak de repen ontbijtspek krokant en laat ze uitlekken op een paar vellen keukenpapier. Giet de tagliatelle af.
- Mix de tagliatelle met de pesto en serveer met een paar repen spek, extra walnoten (grof gehakt) en een beetje rucola.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Heel erg lekker. Ik heb er nog gepofte tomaatjes bijgemaakt.