Bij een aardappelsalade denk je in eerste instantie misschien aan een bak salade zoals het type ‘huzarensalade’. Zo eentje waar veel mayonaise in zit. Maar dat is precies níet wat ik gemaakt heb. Deze salade is namelijk veel meer een echte salade, met verse ingrediënten en eentje die prima als lunch of diner kan dienen. Ik sneed kleine aardappeltjes in de lengte door de helft en bakte deze in flink wat boter lekker bruin. Dat is iets wat even de tijd nodig heeft, dus terwijl de aardappels doorgaren kun je de rest van de ingrediënten bereiden. Af en toe de pan met aardappelen even schudden zodat alle kanten gekleurd raken, en vervolgens kun je een flink schaal of groot bord opmaken met deze toch wel ‘lente-achtige’ salade.
Aioli aardappelsalade met spek en haricot verts
Ingrediënten
- een flinke klont roomboter
- 500 gram krieltjes in de lengte gehalveerd
- 50 gram ontbijtspek repen
- 100 gram haricot verts
- 8 radijsjes in parten
- een flinke hand veldsla
- 3 el aioli
- 1 el water
Instructies
- Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de gehalveerde aardappeltjes hierin mooi bruin.
- Terwijl de aardappeltjes bakken, bak je in een andere koekenpan de repen spek krokant. Wanneer ze aan beide kanten mooi gekleurd zijn leg je de repen op een stuk keukenpapier om uit te laten lekken. Snijd er vervolgens kleinere stukken van.
- Bak in diezelfde pan de haricot verts even kort totdat ze lichtjes beginnen te kleuren.
- Meng de aiolie met het water en zet apart.
- Meng wanneer de aardappeltjes mooi bruin en gaar zijn, alle ingrediënten behalve de aioli met elkaar. Giet als laatst de aioli over de salade.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Voor hoeveel personen is dit recept?
Heel lekker recept! Smaken passen goed bij elkaar. Goede mix tussen warm eten en een frisse salade. Perfect als het 32 graden is en je toch wel weer zin hebt in een warme maaltijd.