Als je regelmatig mijn wekelijkse eetoverzicht leest, dan weet je dat ik af en toe een bloemkoolsalade naar een recept van Ottolenghi maak. Vroeger at ik bloemkool eigenlijk alleen maar gekookt, en met aardappelen en een kerriesausje erover. Sinds het recept van Ottolenghi heb ik ontdekt dat bloemkool ook héél lekker anders te eten is (op bloemkoolcouscous na dan, dat is ook een goede variant). Door de bloemkool kort te koken en daarna te bakken krijg je namelijk al een lekkere smaak en structuur. Maar als je het daarna nog mixt met een sausje, of in dit geval een tapenade, dan heb je echt een supersmaakvol gerecht op tafel staan. Ik vulde het gerecht nog een beetje aan met zwarte olijven (pak groene als je die lekkerder vindt) en wat rucolamelange.
Goed als bijgerecht maar misschien eet je wel een heel bord leeg van alleen de bloemkool. Lekker!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Gebakken Bloemkool met Paprika Tapenade
Ingrediënten
Paprikatapenade
- 250 gram geroosterde paprika's uit pot
- 50 gram zwarte olijven
- 1 teen knoflook geraspt
- 2 tl kappertjes
- 1 tl paprikapoeder smoke
- peper
- zout
Overig
- 1 bloemkool in roosjes gesneden
- een handje zwarte olijven
- een handje rucola melange
Instructies
- Breng een pan water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes een paar minuten.
- Giet vervolgens af en bak ze daarna in een koekenpas goudbruin
- Maak ondertussen de tapenade door alle ingrediënten daarvoor te mixen in een foodprocessor.
- Als de bloemkoolroosjes mooi van kleur zijn, mix je deze met de tapenade. Serveer met wat olijven en een beetje rucolamelange.