Whiii, nog minder dan een week en dan wordt mijn derde kookboek CHEESECAKE officieel gelanceerd. Ik vind het zó rete-spannend. De pre-orders via de OMF Shop worden dit weekend verstuurd en dat betekent dat de eerste mensen het boek begin volgende week in handen hebben. Ik ben niet zo nerveus aangelegd maar hiervan krijg ik toch de kriebels. Ook van het Pop-Up Cheesecakecafé overigens, dat volgende week donderdag van start gaat. Maar goed, voor het zover is: het leek mij wel leuk om deze aflevering van Fastfood Friday te wijden aan CHEESECAKE. Ik koos één van de recepten uit het boek om samen met jou te gaan maken, cadeautje. Dit is een cheesecake voor échte chocoladeliefhebbers want naast drie soorten chocolade-cheesecakevulling, is de bodem ook nog eens gemaakt van chocolate-chipcookies. JUM!
Mocht je het nog niet gedaan hebben: bestel mijn derde boek CHEESECAKE nu via de OMF shop voor slechts €20,00! Je hebt het boek aankomende week in huis.
Deze cheesecake is ook heel goed te maken met de Ohmyfoodness Cheesecakebakmix NY Style! Verdeel het cheesecakebeslag in drieën en voeg aan elk deel 100 gr gesmolten chocolade toe. Volg verder de instructies op de verpakking van de bakmix.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Fastfood Friday: Triple Chocolate Cheesecake uit CHEESECAKE
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 250 gr chocolate-chipcookies
- 1 el cacaopoeder
- 75 gr boter
Cheesecakebeslag:
- 600 gr naturel roomkaas
- 150 gr kristalsuiker
- 150 gr crème fraiche
- 1 tl vanille-aroma
- 1 el maïzena
- 3 eieren
- 1 eidooier
- 100 gr witte chocolade
- 100 gr melkchocolade
- 100 gr pure chocolade
- 1 el cacaopoeder
Instructies
- Plaats een ovenschaal met een laagje water in de oven en warm de oven voor op 150°C. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen goed in.
- Maal de chocolate-chipcookies samen met het cacaopoeder fijn in een foodprocessor en smelt ondertussen de boter. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort de mix in de springvorm.
- Verspreid de bodemmix over de bodem van de springvorm en druk de koekbodem goed aan met je handen.
- Doe de roomkaas in de kom van een keukenmachine (kloppen met de hand kan ook) en voeg daar de suiker, crème fraîche, vanille-aroma en maizena aan toe. Klop het geheel tot een klontvrij beslag.
- Voeg vervolgens een voor een de eieren en tot slot de eidooier toe terwijl je rustig blijft roeren. Niet te hard kloppen!
- Smelt ondertussen alle drie de soorten chocolade.
- Verdeel het cheesecakebeslag in drieën en voeg aan ieder deel één van de smaken chocolade toe. Zeef het cacaopoeder boven het pure chocoladebeslag en roer dit er goed door.
- Schep alle drie de cheesecakebeslagen om en om in de springvorm. Dit hoeft niet netjes, op, onder, langs elkaar... it's all good!
- Wiebel de springvorm voorzichtig heen en weer en tik hem voorzichtig op het aanrecht om de bovenkant van de cheesecake glad te krijgen.
- Zet vervolgens de springvorm op het ovenrek boven het waterbad in de oven en bak de cheesecake in 85-90 minuten gaar.
- Zet na het bakken de ovendeur op een kier en laat de cheesecake een uur in de oven rusten.
- Laat de cheesecake volledig afkoelen op het aanrecht en vervolgens nog een nacht in de koelkast opstijven.
- De cheesecake is 3 dagen houdbaar in de koelkast maar je kunt hem na het opstijven ook invriezen. De cake is dan zo'n 3 maanden houdbaar. Laat hem 24 uur in de koelkast ontdooien voor gebruik.
Oooh heerlijk dit!
Ik heb gelijk de ingredienten op mijn boodschappenlijstje gezet om hem te maken dit weekend! Bak jij jouw cheesecakes in de hetelucht oven of met boven en onderwarmte?
Het kan in principe allebei. Voor mijn oven werkt boven- en onderwarmte het beste, maar dit kan per oven verschillen.
Ik heb het boek ontvangen. Die is GEWELDIG!!! Leuke vormgeving, prachtige foto’s en de keuze….man-man-man, waar begin ik? ‘Met een huppeltje’ denk ik, het weekend komt er aan, dus het mag ;)
Hahah, dankjewel voor je complimenten – super leuk. Veel plezier met het boek!
Gisteren je boek ontvangen. Watertandend mooi. Weet niet wat Ik het eerst ga maken, maar Ik denk de mokka met notenkaramel.
Wat leuk, veel plezier ermee! :D
Ik heb het boek gisteren ontvangen.
Wat een feestje zeg!
Zo mooi gemaakt en heel veel keuze!
Aaah, wat fijn om te horen!
Wauw wat een mooi boek! Ziet er super gaaf uit. Op mn werk al iedereen laten watertanden bij het boek haha. En de eaton mess staat al in de koelkast! :)
oh wat ziet dit er geweldig smakelijk uit zeg jam!
Bij stap 11: moet de taart rusten in de koelkast of in de oven (die op een kier open staat)?
Oeps, in de oven :)
Vraagje, als je de cheesecake wil invriezen snijd je de cheesecake dan voor die tijd? En laat je de cheesecake in of buiten de koelkast ontdooien? Thanks alvast!
Ik snijd de cheesecake altijd pas na het ontdooien. 24 uur in de koelkast laten ontdooien :)
Hoi Sabine,
Ik heb deze cheesecake geproefd tijdens je popup cheesecake @ fooddock deventer.
Jou cheesecake was echt heeeerlijk smeuig. Ik heb m nu gemaakt, de mijne is wat droger lijkt het en kruimelt wat meer. Dat heerlijke zachte smeuige plakkerige van de jouwe heb ik niet voor elkaar gekregen.
Waar kan dat ik zitten? De roomkaas wellicht? Heb m wel au bain marie gebakken, een bakplaat met water en de taart op een rooster er boven.
Wellicht heb je de taart iets te lang gebakken en had jouw oven meer power dan die van mij waardoor je een kortere baktijd had moeten hanteren. De roomkaas zelf zou niet heel veel verschil moeten maken, welke heb je gebruikt?
Hallo Sabine, ik heb mezelf je cheesecakeboek kado gedaan en nog geen seconde spijt van!! Inmiddels al vier taarten eruit gemaakt en allemaal even lekker! Dank voor je inspiratie. Ga zo door!! Groet Helen
Ooh wat leuk!
Die taart is echt heeeeerlijjk!!!
Bij mij steeg hij alleen boven de springvorm uit(?) Hij was bijna 2x zo hoog(!) Het recept precies gevolgd, ook met bak water ect.
Hij is was gewoon smeuïg en plakkerig, maar flink gescheurd. Uiteindelijk is hij wel weer gezakt.
Wat ging er “fout”???
Hoi Sabine,
Ik heb mezelf je kookboek cadeau gedaan want ik ben gek op cheesecake. Eerste recept wat ik heb gemaakt was de chocolade cheesecake (ook gek op chocola)… maar helaas niet helemaal gelukt. Zodra ik de crème fraiche aan de roomkaas toe voegde werd het beslag dun? Alleen het beslag waar ik de pure chocolade aan toe voegde werd weer stevig… heb je enig idee hoe dit kan en wat ik fout heb gedaan? Heb het recept gevolgd zoals in het boek vermeld.
Hallo,
Ik wil graag je taart uitproberen, maar ik vroeg me af moet de oven op hete lucht staan om de taart gebakken te worden?
Ik bak cheesecake altijd op boven-onderwarmte.