Jullie kennen de bekende carrotcake (worteltjestaart) vast wel. Zo niet, zeker eens proberen! Vandaag een kleine variatie op dit recept, de cupcake variant! Natuurlijk, deze carrotcake is ook in kleinere vormpjes te bakken! Heerlijk met cream-cheese-frosting! dat recept vind je hier.
Carrotcake cupcakes
Het leek mij leuk eens een variant op de bekende worteltjestaart te maken, de Carrotcake cupcakes.
Benodigdheden
- oven
- bakvorm voor cupcakes
- papieren cupcakevormpjes
Ingrediënten
- 1 winterwortel - ongeveer 200 g
- 150 g roomboter
- 150 g kristalsuiker
- 2 eieren
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Smelt de boter boven een laag vuur. Rasp ondertussen de wortel.
- Meng de geraspte wortel met de eieren en de suiker.
- Voeg hierbij de gesmolten boter toe en meng het geheel.
- Voeg aan het wortelmengsel het zelfrijzend bakmeel en de kaneel toe. Doe er ook een snufje zout bij.
- Roer dit goed door, tot al het bakmeel is opgenomen. Ook bij dit recept is het belangrijk dat je niet te lang roert, daar wordt het beslag taai van.
- Verdeel papieren vormpjes in de bakvorm. In elk vormpje schenk je een flinke eetlepel beslag. Doe de vormpjes niet helemaal vol, dan worden ze niet zo mooi.
- Nu kunnen de cakejes in de oven. Laat ze hier zo’n 35-45 minuten in bakken. Bij dit recept werkt de satéprikkertruc niet om te zien of de cakejes gaar zijn. Het beslag mag namelijk nog wel vochtig zijn aan de binnenkant.
- Laat de cakejes helemaal afkoelen voordat je ze versiert met de frosting.