Pastasalade met gerookte kip en yoghurtdressing

Ik eet met regelmaat een salade bij het avondeten maar had nu zin om er eens lekker mee te lunchen. Het liefst maak ik dan een goede vullende variant zodat ik niet na een uurtje alweer trek heb (al kan ik heel goed vaak eten) dus maakte ik deze salade met penne erdoor. Gevuld met radijsjes, komkommer en een gerookte kipfilet vind ik het al een frisse salade, maar met een dressing van Griekse yoghurt, is dit eigenlijk al de lente in een kommetje. Want eerlijk is eerlijk, nu we in januari zitten kijk ik alweer uit naar de zonnige dagen hoor!

IMG 7543

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pastasalade met gerookte kip en yoghurtdressing

3.59 van 17 stemmen

Pastasalade met gerookte kip en yoghurtdressing

Porties4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram mini penne
  • 150 gram normale penne of 250 gram van 1 pastasoort
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel water
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 5 bosuitjes
  • 1 komkommer
  • 15 radijsjes
  • 3 handen rucola
  • 1 gerookte kip
  • peper
  • zout

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de penne gaar.
  • Ondertussen maak je de dressing door de yoghurt te mengen met het water en de geraspte knoflook. Voeg nog een beetje peper toe en roer nog even door.
  • Snijd nu de bosuitjes in kleine ringetjes, de komkommer in kleine blokjes en de radijsjes in dunne plakjes.
  • Snijd hierna de kip in dunne plakjes of in blokjes.
  • Giet de penne af en doe in een grote schaal. Roer een beetje van de dressing door de penne.
  • Verdeel nu de uitjes, de komkommer en de radijsjes over de salade en roer nog even door. Als laatste breek je de rucola en meng je deze door de salade.
  • Verdeel de kip over de salade en giet als laatste de dressing erover. Maak af met een beetje peper en zout.

Join the Conversation

  1. Merel says:

    Ik ben gek op pasta salades, ook omdat je ze makkelijk nog een dagje kan bewaren! Ik denk dat ik dit recept wel een keer wil proberen, al vervang ik de gerookte kip dan voor vegetarische kip.. ;-) Geniet van het weekend babe! Liefs, Merel

  2. Marjon says:

    Ik ben wel benieuwd waarom er meer pasta in moet als je kiest voor een andere soort (250 ipv 150). Het lijkt mij een lekker recept, snel eens proberen.

    1. Sabine says:

      Er gaat niet meer in? Je gebruikt 100 gr mini penne + 150 gr normale penne (bij elkaar 250gr) of 250 gr pasta van één pastasoort.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close