Notenplaatkoek met abrikozen

gesponsord

In mei van dit jaar was ik op ‘visite’ bij Petit Gateau in Amsterdam waar ik samen met een aantal collegafoodbloggers een workshop taartjes maken volgde. Met een klein beetje hulp van Hero maakte ik deze Abrikozentaartjes met jam en pistache. Súper lekker en hartstikke easy om te maken. Hero vroeg me deze keer om aan de slag te gaan met een nieuw product: Le Fruit. Hero Le Fruit is een nieuwe fruitspread met 70% fruit en minder suiker. Aangezien een ‘normale’ jam vaak slechts voor 50% uit fruit bestaat, is de fruitsmaak van Hero Le Fruit dus een stuk intenser. Omdat de abrikozenjam vorige keer zó goed combineerde met de pistachenoten, besloot ik deze keer wederom voor een combinatie van abrikozen en noten te gaan. Uiteraard wel in een ander (misschien nog wel makkelijker) jasje gestoken. Ik maakte Notenplaatkoek met abrikozen.

Noten plaatkoek met abrikozen

Noten plaatkoek met abrikozen

Mocht je dat willen dan kun je met deze plaatkoek ook naar hartenlust variëren. Hero Le Fruit is in drie smaken verkrijgbaar. Naast de abrikozenspread kun je voor de afwisseling ook gebruik maken van de smaken aardbei en zwarte kers. Dit geeft niet alleen een heel andere smaak aan de plaatkoek maar zorgt er ook voor dat ‘ie er heel anders uit gaat zien. Deze notenplaatkoek met abrikozen is natuurlijk lekker zomers, maar als je hem in de herfst een keer wilt maken, kan ik me voorstellen dat de zwarte kersspread het iets beter doet qua kleur.

Win een KitchenAid Artisan Keukenmixer of KitchenAid Artisan Magnetische Blender

Afgelopen mei vertelde ik al dat de Hero Jam Studio werd gelanceerd, hét platform als je op zoek bent naar nog meer inspiratierecepten met jam. Nu heb je echter NOG een reden om in de Hero Jam Studio te kijken, je maakt namelijk kans op een Artisan Keukenmixer of Artisan Magnetische Blender van KitchenAid. Waaaaat! Het enige dat je hoeft te doen: jouw recept delen voor een lekker ontbijt, lunch, diner of dessert. Met of zonder jam. Easy peasy. Kijk hier voor de actievoorwaarden.

Noten plaatkoek met abrikozen

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Hero

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 429692164 2
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 429692164 2
No ratings yet

Noten plaatkoek met abrikozen

Porties1 plaatkoek (35 x 25 cm)

Ingrediënten

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 400 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 1 pot Hero Le Fruit Abrikozen
  • 95 gram ongezouten pistachenoten
  • 95 gram hazelnoten
  • 175 gram ongebrande amandelen
  • 75 gram walnoten
  • 75 gram pecannoten
  • 1 handje gedroogde cranberry's

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Meng het zelfrijzende bakmeel, de basterdsuiker, roomboter en de eieren tot een grote deegbal.
  • Rol het koekdeeg uit over de met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de koekbodem in het midden van de oven in 25 minuten gaar. Laat de koekbodem minimaal 1 uur afkoelen.
  • Smeer de inhoud van de pot Hero Le Fruit Abrikozen uit over de koekbodem. Houd 2 eetlepels achter.
  • Verwarm de 2 eetlepels Hero Le Fruit Abrikozen in een steelpannetje en roer de noten en gedroogde cranberry's hier doorheen.
  • Verdeel het notenmengsel over de koekbodem en laat de notenlaag hard worden voordat je de plaatkoek aansnijdt.
  • Bewaar de plaatkoek luchtdicht buiten de koelkast.

Join the Conversation

  1. Marlotte says:

    Yum, ziet er echt onwijs lekker uit zeg!

    1. CC v d Duin says:

      Hoeveel eieren moeten er door het deeg. Staat niet in het recept

      1. Yvonne says:

        Hoeveel eieren.

  2. Chantal says:

    Ik vind die kleur ook heel mooi voor de herfst! Oranje blaadjes en pompoen kleur. Ziet er lekker en makkelijk uit.

  3. CC v d Duin says:

    Hoeveel eieren moeten er in het recept?

  4. Nicole says:

    Hoi,
    Ik heb nef alle boodschappen in huis.
    Ook ik wil graag weten hoeveel eieren erin moeten.

    1. Er mogen 2 eieren in het recept; ik heb het aangepast in het recept.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close