Indonesische Nasi Goreng

Een paar weken geleden deelde ik op OMF het recept voor Semoerkip uit het boek Zoals alleen oma dat kan van Danny Jansen. Die kip kun je eten met gestoomde rijst en groenten zoals wordt getipt in het boek, maar nog lekkerder vind ik het met Nasi Goreng. Dit recept heb ik geadopteerd uit hetzelfde kookboek maar hier en daar wel een beetje aangepast. Danny gebruikt namelijk Sambal Oelek én twee rode pepers in het recept maar dat vind ik iets teveel van het goede. Mocht je nou wel zo’n pittig monster zijn, be my guest.

Wat heb je nodig? (6 personen)

  • 500 gram Surinaamse rijst
  • 2 grote uien
  • 1 rode peper
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 2 theelepels trassi (garnalenpasta)
  • 4 eieren
  • 50 milliliter slagroom
  • zoute sojasaus

1. Kook de rijst bij voorkeur al een dag van te voren, op deze manier wordt ‘ie namelijk lekker droog en is hij extra geschikt om te gebruiken voor de Nasi.

2. Snijd de ui in halve ringen en fruit deze in een wokpan met olie aan tot ze zacht worden.

3. Voeg de sambal en de trassi toe en bak dit even mee. Geef de trassi wel de kans om te ‘smelten’. Doe daarna de rijst in de pan en schep het geheel goed om.

4. Snijd de peper en bosuitjes in ringen en voeg deze samen aan de Nasi toe. Breng de Nasi op smaak met sojasaus. Proef zelf hoeveel je wilt toevoegen van de sojasaus.

5. Klop ondertussen de eieren met de slagroom los in een kom. Verhit olie in een koekenpan en voeg hier het eimengsel aan toe. Bak het ei onder af en toe doorroeren zodat er grove stukken ontstaan.

6. Schep het ei door de Nasi en serveer de Nasi Goreng met andere gerechten naar wens.

Wil je deze Nasi wat completer maken dan kun je er 300 gram kipfilet aan toevoegen.

Indonesische Nasi Goreng

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Dat ziet er goed uit! En ik denk dat dit pittig genoeg is voor mij.

  2. Kelly says:

    Oh zo lekker!!

  3. Cheese and Chinese says:

    Lekker! We zijn er nog niet aan toegekomen om Indonesisch te koken samen, maar misschien moeten we hier maar eens mee beginnen..

  4. Marvin says:

    Heerlijk om echt Indonesisch te eten. Uiteraard ga ik voor de pittige versie haha. Vind het altijd leuk om op Pasar Malam’s rond te kijken en van alles te proeven :)

  5. Lisette says:

    Lekker nasi, maar wat ligt er voor spannend vlees bij, wat is het en is daar ook een recept van?

    1. Sabine Author says:

      Het is de ‘Semoerkip’ uit hetzelfde boek. Recept staat al op OMF!

      1. Lisette says:

        Dank je wel ik ga kijken!

  6. Aurélie says:

    Ziet er lekker uit!

    Vraagje, wat is Surinaamse rijst? Andere korrel, andere smaak? Ken het nog niet. :)

    1. Sabine Author says:

      Surinaamse rijst is een droogkokende, lange korrel. Ideaal om op te bakken daardoor.

  7. Laura - Dagelijkse hap says:

    Ik zit de laatste tijd toevallig in een nasi fase. Kan er echt geen genoegen van krijgen xD Ook erg lekker om mee te nemen als lunch ;)
    Wist je trouwens dat rijst een stof bevat die je huid jong houdt? Geen grap, waarom denk je dat die Japanners er allemaal zo jong uit zien :)

  8. joshua says:

    waarom nou weer surinaamse rijst? dit recept is zeker van een javaan haha

    1. Lonny says:

      precies wat ik dacht.. aduh gewoon pandanrijst iya.. waarom ei kloppen met slagroom??

  9. Tanja says:

    Een lekker basisrecept voor nasi lijkt! Maar zoveel pit komt er bij mij niet is ;-) Mijn arme mondslijmvliezen ;-) En 2 tl trassi, ik begin eerst voorzichtig met eentje. Ik heb tot nu toe alleen trassi gebruikt in combinatie met kokosmelk , dus ik ben heel benieuwd hoe het zo is.
    Joshua, welke rijst zou jij dan gebruiken? :P

  10. We hebben dit gisteren gegeten. Natuurlijk te laat gelezen dat je de rijst bij voorkeur een dag van te voren zou kunnen koken :) en ik had geen Surinaamse rijst in huis en basmati gebruikt.

    Ik had ook nog nooit trassi gebruikt in de keuken en omdat het garnalenpasta is (ik lust geen garnalen) was ik daar altijd wat huiverig voor. Maar toch geprobeerd.

    En gelukkig maar want dit was super lekker!

  11. Heerlijk ! Met beetje kurkuma, geen kip of slagroom.

  12. yvonne says:

    Ik heb in Indonesië nooit een kok slagroom in de nasi zien doen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close