Romige kiptaco’s (slowcooker)

Oh looooord, van het kijken naar deze foto krijg ik alweer zin in dit gerecht. Toen ik laatst vrijwel de hele dag op pad was voor de covershoot van mijn boek wilde ik ’s avonds per se iets fatsoenlijks eten. Ik weet namelijk hoe dat er bij mij normaal aan toegaat. Dan neem ik me ’s ochtends voor om gewoon te koken ’s avonds en vervolgens kom ik moe thuis en eet ik iets (te) makkelijks of bestel ik iets slechts. Nu is dat één keer niet erg, maar als het iedere week gebeurt wordt het een ander verhaal. Op de dag van de covershoot zette ik dan ook ’s ochtends de slowcooker al aan zodat ik ’s avonds een heerlijk maaltje op tafel kon toveren. Het werden Romige kiptaco’s en oh boy, dit gerecht is zo belachelijk lekker. Onderaan het artikel laat ik je weten hoe je dit maakt zonder slowcooker. Oh en trouwens, je maakt deze week kans op een slowcooker van Crock Pot he! De actie vind je hier en deelnemen kan nog tot en met zondagmiddag.

Wat heb je nodig? (4 grote wraps)

  • 2 kipfilets à 200 gram per stuk
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 100 gram naturel roomkaas
  • 4 grote tortillawraps
  • peper en zout

Toppings:

  • ijsbergsla
  • tortillachips
  • geraspte kaas
  • zure room
  • gedroogde rode peper
  • verse koriander (of peterselie, dat gebruik ik ook!)

1. Kruid de kipfilets met peper en zout en leg ze onderin de slowcooker.

2. Schenk de tomatenblokjes eroverheen en doe de deksel op de cooker. Draai op stand Low en gaar de kip in ongeveer 6 uur.

3. Haal de kipfilets voorzichtig uit de slowcooker en pluk ze met behulp van twee vorken uit elkaar. Doe de kip terug bij de tomatenblokjes en voeg de roomkaas toe.

4. Doe de deksel terug op de slowcooker en zet hem nogmaals 30 minuten aan.

5. Roer na een halfuur de roomkaas door de kip en tomatensaus tot de roomkaas volledig is opgenomen.

6. Schep het romige kipmengsel in het midden van de wraps. Verdeel alle toppings (hoeveelheden naar smaak) eroverheen.

Geen slowcooker?
Mocht je geen slowcooker hebben (voor de triljoenste keer: koop er een!) dan kun je dit recept gelukkig ook gewoon maken! Alleen de werkwijze voor het maken van de kip is iets anders.

1. Bak de met peper en zout gekruide kipfilet in de koekenpan tot deze gaar is en pluis hem met behulp van twee vorken uit elkaar.

2. Verhit ondertussen de tomatenblokjes in een diepe pan en voeg hier de roomkaas aan toe. Verhit het geheel tot de saus goed warm is.

3. Voeg de geplozen kip aan de romige tomatensaus toe en roer het geheel goed door.

Romige Kiptaco's

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Heerlijk! En slim om op deze manier toch voor een goede maaltijd te zorgen.

  2. Marloes says:

    Mis ik cajun- of Mexicaanse kruiden?

    1. Sabine Author says:

      Nee? Ik heb ze niet gebruikt in ieder geval maar voeg ze zeker toe als je dat lekker vindt.

  3. Ik vind de kip nog steeds droog worden in de slowcooker, of doe ik dan iets verkeerd.
    Ik ben dol op mijn slowcooker maar dit vind ik toch jammer. Of doe ik het er te lang in dan?
    Maandag staat jou kip in pindasaus op het menu:-).

    1. Sabine Author says:

      Hmm, dan doe je toch iets fout denk ik. Te lang in de cooker of te weinig vocht? Gebruik anders kippendijen of poten (die je naderhand dan pluist), dat vlees is malser dan kipfilet.

  4. Joyce - Beamingbeautynl says:

    Oh dit lijkt me erg lekker! Maar dit vind ik volgens mij van elk recept die op je blog staat haha.

    1. Sabine Author says:

      Haha ^^

  5. Daniëlle says:

    Dit ziet er zo heerlijk uit! Taco’s zijn altijd goed.

  6. Britt Evers says:

    Jeeeemig! Wat ziet dit recept er heerlijk uit zeg. Nog meer lekkers te maken als ik de slowcooker win :D

  7. Laura - Dagelijkse hap says:

    De kleuren van het gerecht zijn zo puur, dit moet wel heerlijk zijn!

  8. Lotte says:

    Dit zou perfect zijn voor mijn vriend! Die houdt van kip. (Hij roept ook altijd heel hard ‘KIIIIIIIIIPKIPKIPKIP’ als ik vertel dat hij kipt krijgt). Zelf als vega, is het iets minder geschikt, maar met wat vegazooi zou het vast ook lekker smaken. Ik denk dat ik mijn vriend hiermee ga verblijden vanavond:)

    1. Sabine Author says:

      Haha gekkerd. Wat lief/goed dat je wel met vlees kookt voor hem ook al eet je het zelf niet

  9. Vivian says:

    Ooh, dit klinkt echt lekker!! maar ik zou het moeten maken zonder slowcooker, tenzij ik deze win natuurlijk :-)

  10. Karlijn says:

    Ohh dit klinkt heerlijk!
    Ik ben sinds deze week in het bezit van een slowcooker, ik denk dat dit m’n eerste gerecht in het ding gaat worden!

    1. Sabine Author says:

      Woohoo, ik ben benieuwd wat je er allemaal in gaat klaarmaken!

  11. Tamara says:

    Ik ben gek op wraps en kip. Het lijkt me echt heerlijk. Ook handig dat je het recept zonder slowcooker vermeld. Vooralsnog hebben wij er geen

  12. Kip en wraps zijn altijd een goede combinatie! Ziet er heerlijk uit!

  13. Cindy says:

    Ik ben gek op kip en wraps dus dit klinkt ontzettend lekker!

  14. Roxanne says:

    Oh dit ziet er ook weer zo heerlijk uit! Ik heb nog geen Slowcooker, dus ik ben blij dat je het recept er ook ‘gewoon’ bij zet. En ik duim heel hard voor de Slowcooker winactie, want met al die lekkere receptjes van jou en je Slowcooker tip artikel, hoop ik er binnenkort ook 1 in huis te hebben

  15. Merel says:

    Heerlijk gerecht, vanavond gemaakt!

  16. En de laatste voor vandaag :) Gisteren lange vergadering op het werk en dan is het heerlijk als je thuis komt en het eten is klaar. Dit was erg lekker en romig.

  17. Denise says:

    Ziet er lekker uit! Welke inhoud heeft de slowcooker die u gebruikt? Heb er zelf een van 6liter

    1. Sabine Author says:

      Ik ook! :)

  18. Jeannet says:

    Ik heb gisteren kip-kerrie in de slowcooker gemaakt, de hele kipfilets op de groente gelegd. Kipfilet was na 2,5 uur al goed gaar. Heb het toen uit elkaar geplukt en nog een half uurtje in de saus verwarmd. Dus 6 uur vind ik veel te lang.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close