Bij het zien van een Banoffee Pie loopt het water me al in de mond. Banaan, slagroom, chocolade en niet te vergeten een heerlijke karamellaag… Je kunt je dan ook vast wel voorstellen dat deze zoete zaligheid al langere tijd op mijn lijstje stond om te maken. Ik ben ermee aan de slag gegaan maar uiteindelijk maakte ik een net iets ander recept. Ik gebruikte als basis voor de cake namelijk Dr. Oetker Wolken Cake Vanille. Deze cake is luchtig en zacht van smaak omdat er gebruik wordt gemaakt van slagroom! De perfecte basis voor mijn Banoffee Cake omdat hij zo lekker makkelijk is om te maken en bovenal een stuk lichter is dan de anders veel zwaardere Banoffee Pie.
Wat heb je nodig? (cake van ∅ 24 cm)
- 1 pak Dr. Oetker Wolken Cake Vanille
- 400 milliliter slagroom (verdeeld in twee delen)
- 3 bananen
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 3 eieren
- pure chocolade schaafsel
1. Leg het blikje gecondenseerde melk onder een flinke laag water in een diepe pan en breng het water aan de kook. Draai het vuur laag en kook de gecondenseerde melk vervolgens 90 minuten, je krijgt dan een heerlijke Dulce de Leche. Zorg ervoor dat het blikje continu onder water blijft staan, anders heb je kans op ontploffing. Voeg eventueel tijdens het koken water toe. Laat de karamel iets afkoelen voordat je ermee verder gaat.
2. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 140°C en bekleed een springvorm met een vel bakpapier. Vet de randen van de springvorm goed in.
3. Doe de Dr. Oetker Wolken Cake Vanille samen met de drie eieren en 200 milliliter slagroom in een kom en klop het geheel met een elektrische mixer op de hoogste stand in drie minuten tot een luchtig beslag.
4. Schep het Wolken cakebeslag in de springvorm en bak de cake onderin de oven in 50 – 55 minuten gaar. Checken of de cake gaar is doe je door een satéprikker in het midden van de cake te prikken; als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
5. Laat de cake vijf minuten afkoelen in de springvorm en daarna volledig op een taartrooster.
6. Smeer de bovenkant van de Wolken Cake in met een flinke laag Dulce de Leche. Schroom niet om de hele inhoud van het blik te gebruiken, dat is hartstikke lekker namelijk.
7. Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze over de karamellaag.
8. Klop de overige slagroom samen met de vanillesuiker tot het luchtig is en verdeel dit over de banaanlaag.
9. Strooi het chocoladeschaafsel over de slagroom en serveer de Banoffee Cake bij voorkeur direct.
Dit is een gesponsord artikel
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
O wat lekker, maar is 90 minuten voor de dulce leche genoeg? Ik maak hem altijd in de oven maar lees ook recepten waarbij het 2-2,5 uur in de pan moet.
90 minuten is genoeg voor deze taart (kijk maar naar de foto). Als je de karamel donkerder wilt kun je het blikje langer koken, maar ik vond het zo erg lekker!
Die laatste foto ziet er wel erg goed uit!
Ohhh wat ziet dit er lekker uit zeg!!
Ooohh dit gaat op m’n nog-te-maken lijstje! Ziet er echt goed uit :D
omg dat ziet er echt hemels uit!!! Ff opslaan zodat ik deze binnenkort kan maken!
Oh boy, dit ziet er overheerlijk uit!! :O Alleen jammer dat de bananen zo snel bruin worden
Valt in deze taart wel mee heb ik gemerkt! Je kunt er anders ook een beetje citroensap overheen sprenkelen voordat je de slagroom aanbrengt.
Waarom zet je er nooit netjes boven als iets een advertorial is? Want ik had hem nooit aangeklikt als ik wist dat het een Dr. Oetker recept ging zijn. Zag het op andere blogs ook al voorbij komen maar daarbij was het meteen duidelijk dat het Dr. Oetker en een advertorial was dus dan klik in de artikels niet aan. Voel me bij jou nu echt voor de gek gehouden.
Voor de gek gehouden? Zodra je een artikel leest kun je onder de allereerste foto al zien dat het een gesponsord artikel is aan de tekst ‘OMF… adverteert’. Vervolgens zie je het nog eens in de ingrediëntenlijst staan (als ingrediënt) EN staat het onderaan het artikel nog een keer vermeld. Je ziet het dus bovenaan, in het midden en onderaan een artikel. Lijkt me toch genoeg?
Als je liever hebt dat er helemaal bovenaan de tekst nog een keer ‘gesponsord’ staat of iets dergelijks dan snap ik dat. Voor de gek gehouden worden vind ik wel heel ver gaan.
Echt super lekker die dulce lechi. Wist niet dat het zo makkelijk was. Een tip: wacht tot de dulce lechi een beetje is afgekoeld voordat je de banaan erop legt. Bij mij is alle banaan van de taart afgegleden. Gelukkig lijkt het alsof het zo hoort. :-P
En 1 blik gecondenseerde melk voor deze taart vond ik echt teveel. Half blikje is net genoeg.
Kwestie van smaak! :) Wel leuk dat je de cake hebt gemaakt!
Ja, of het was te vloeibaar bij mij. Er zat meer naast de taart, dan op de taart. In elk geval niet zo netjes als op jouw foto. :’-D