Collega foodblogger Margriet plaatste vorige week een recept voor een Bountycake, je weet wel die chocolade candybars met een vulling van kokos. Nu ben ik fan van Bounty (vooral het ijs!) en dus wilde ik dit recept wel eens graag proberen. Een Bounty in cakevorm, hoe lekker wil je het hebben? Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik na het bakken (en proeven!) niet direct aan een Bounty moest denken. Waarschijnlijk had ik daarvoor iets meer kokos in het beslag moeten verwerken, maar desalniettemin is de cake heerlijk en viel hij ook bij mijn collega’s erg in de smaak! Kijk mee naar het recept voor een Chocolade Kokos Cake (Bountycake als je meer kokos toevoegt).
Chocolade Kokos Cake
Als je een liefhebber bent van de candybar Bounty dan zou je die toch het liefst overal bij eten? Dat heb ik gedaan, ik heb een cake gebakken die smaakt naar Bounty, de Chocolade Kokos Cake.
Benodigdheden
- oven
- cakevorm 25 cm
Ingrediënten
- 50 g geraspte kokos - ligt bij de bakspullen in de supermarkt
- 150 ml kokosmelk - bij de Aziatische producten (Conimex)
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 25 g cacaopoeder
- 150 g poedersuiker
- 150 g roomboter - op kamertemperatuur
- 2 eieren
Instructies
- Voordat je begint met bakken is het belangrijk dat je de geraspte kokos weer zacht laat worden. Dit doe je door de kokos in een bakje te doen en hier de kokosmelk overheen te schenken. Roer het even door zodat je zeker weet dat alle stukjes kokos onder de melk liggen en laat de kokos dan minimaal twee uur staan. De stukjes kokos nemen de melk op waardoor je straks een romig ‘papje’ krijgt. Sla deze stap niet over!
- Verwarm de oven vast voor op 180°C en vet een cakeblik van ongeveer 25 cm in met wat zonnebloemolie. Tipje: leg er ook nog een stukje bakpapier in zodat je de cake straks makkelijk uit de vorm kunt tillen.
- Roer de bakmeel, cacaopoeder en poedersuiker met een houten lepel door elkaar zodat de drie ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.
- Voeg de eieren, boter en kokosmengsel aan de droge ingrediënten toe en meng dit met een lepel of met de elektrische handmixer door elkaar. Het zal een vrij chunky beslag worden, maar dit geeft niets. De cake hoeft niet zo glad te zijn.
- Stort het beslag in het cakeblik en bak de cake in het midden van de oven zo’n 45 minuten. Hou het wel in de gaten, het is lekker als de cake van binnen nog zacht is terwijl de bovenkant wel wat krokant is. Denk aan de structuur van brownies maar dan iets minder nat.
Mjam mjam! Ik ben gek op kokos dus icm met chocolade is dit heaven <3
Nomnomnom, ik ben verliefd!
Bohhh, ziet er lekker uitttt!
Ziet er heerlijk uit. Ik krijg er trek van, hihi.
Mjam, ziet eruit als een hele lekkere smeuige cake! Was ie dat ook?
Ja, dat was ie zeker. Randje was lekker ‘knapperig’ en van binnen was hij lekker smeuïg.
Oh my, looks delicious!
Ziet er wel lekker uit, maar ik hou niet zo van kokos (a)!
Mag ik vragen waarom je poedersuiker gebruikbaar? Ik ga het zo proberen met gewone suiker, heb alles in huis behalve de poedersuiker en heb geen zin om weer naar de winkel te rennen ;)
Ik heb ‘m vandaag gemaakt. Deze cake is verrukkelijk!
Ik maak voor mijn zoontje van 13 mnd gezonde baksels, in elk geval suikervrij. Kan ik de poedersuiker weglaten of ergens door vervangen ( rijpe banaan of honing? En hoeveel dan?)?
Je zou eventueel twee rijpe bananen kunnen gebruiken. Daar wordt de cake wel veel minder zoet van maar direct wel wat meer geschikt voor een kleintje :)
Ik heb m gemaakt met 2 bananen i.p.v. poedersuiker, kokosolie i.p.v. boter en zelfrijzend bakmeel vervangen voor 100 gram glutenvrije havermeel, 50 gram kokosmeel en een theelepel bakpoeder. Het hele gezin smult ervan:)
Net gemaakt, hij s erg lekker… Nog n zakje vanillesuiker toegevoegd… Mmm… Kokos niet te overheersend, gewoon subtiel… Voor herhaling vatbaar!
Wat fijn! :D
Hoi Sabine
Kan ik in plaats van kokosmelk ook gewone halfvolle melk gebruiken?