In de beginmaanden van OhMyFoodness publiceerde Annebeth een artikel met het basisrecept voor cake. Zij gebruikte hiervoor een recept dat al een aantal generaties in haar familie is. Omdat OMF toen nog niet zo serieus was is het artikel (en de foto’s) inmiddels wat verouderd en daarom leek het me leuk om opnieuw aandacht te besteden aan het maken van ‘basiscake’. Vandaar dat ik je vandaag in een video laat zien hoe je citroencake maakt. Een cakerecept waar je eindeloos mee kunt variëren en die je zo lekker kunt maken als je zelf wilt, maar waarvan de basis vrijwel altijd gelijk blijft.
Wat heb je nodig? (1 cake)
- 200 gram zachte roomboter
- 250 gram kristalsuiker
- 4 eieren
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- sap van een halve citroen
1. Verwarm de oven voor op 150°C.
2. Klop de boter met de suiker tot één geheel. Voeg hierna stuk voor stuk de eieren toe terwijl je de boter blijft kloppen.
3. Spatel zodra het beslag glad is het zelfrijzend bakmeel door het beslag tot het volledig klontvrij is. Voeg hierna het citroensap toe en roer nogmaals goed door.
4. Stort het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in een uur tot anderhalf uur gaar.
OMG, wat een heerlijk filmpje!
Vooral dat eind beeld van die cake, hou op schei uit. Ik heb meteen zin in cake!
Haha ik ga in het weekend ook maar weer eens even bakken! ;)
Ik heb gister een frambozencake gemaakt met verse frambozen! Mmmm! De citroencake lijkt me ook lekker!
De tip van het kuiltje kende ik nog niet, bedankt voor de tip. Mijn caken hebben altijd een bobbel op hun rug ;-)
Citroencake is heerlijk! Ik moet het gauw eens maken.
Nu heb ik echt heel veel zij in cake!
Citroencake lijkt me heerlijk!
Ohh lijkt me echt zoo lekker!!
De cake zit hier nu in de oven. Ben benieuwd!
Echt een leuk filmpje met hele handige tips.