Het recept dat ik vandaag met je ga delen is per ongeluk ontstaan. We hadden Lasagnewraps op de planning staan. Ik had wortelwraps van No Fairytales in de koelkast liggen, maar uiteindelijk had ik gewoon geen zin in gedoe. Ik had geen zin om wraps te vullen en deze op te rollen, met al het geklieder van dien. Ik had zin in comfort food en dus besloot ik ‘gewoon’ lasagne te maken maar dan de wortelwraps te gebruiken in plaats van lasagnevellen. Moest vast wel goed gaan dacht ik en het fijne was: omdat de wraps al gegaard zijn, hoeft zo’n ovenschaal niet nog eens 45 minuten de oven in. Leek mij ideaal. En WOW, dat was best wel een understatement. Tim en ik vonden deze ‘wraplasagne’ met groentewraps echt heel erg lekker. Sterker nog, misschien vonden we hem zelfs wel iets lekkerder dan een reguliere lasagne. Niet per se qua smaak, maar deze lasagnevariant ligt veel minder zwaar op de maag dan de klassieke variant. We zaten dan ook veel minder vol na het eten hiervan. In positieve zin bedoel ik dan; de broek hoefde niet op de vreetstand. Na het eten tikte ik gauw alles wat ik had gedaan in de notities van mijn telefoon en besloot een paar weken later het gerecht nogmaals te maken en op de foto te zetten voor OMF. Dus hierbij mijn succesnummer, een lichter alternatief voor lasagne maar eentje die minstens net zo lekker is.
Lasagnewraps met groentewraps
Benodigdheden
- ovenschaal van ong. 20x25 cm
Ingrediënten
Lasagnesaus
- 1 ui - gesnipperd
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 3 el tomatenpuree
- 400 gr rundergehakt
- 1 zak Italiaanse roerbakgroenten - 400 gr
- 1 blik tomatenblokjes - 400 gr
- 200 ml gezeefde tomaten
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 el balsamico-azijn
- 1/2 tl cayennepeper
- peper en zout
En verder
- 5 groentewraps - bijv. de wortelwraps van No Fairytales
- 150 gr mozzarella - geraspt
- 30 gr pecorino - geraspt
Instructies
- Verhit een beetje olie in een diepe pan. Fruit hierin de knoflook en de ui aan tot de ui glazig begint te zien.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze enkele minuten mee om te ontzuren.
- Doe het gehakt in de pan en bak dit rol. Voeg hierna de Italiaanse roerbakgroenten toe en bak deze mee tot de groenten wat zachter worden.
- Doe de rest van de ingrediënten voor de lasagnesaus in de pan. Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 20 minuten zonder deksel op de pan zachtjes pruttelen. Roer af en toe door om te voorkomen dat de saus aanbrandt.
- Verwarm de oven voor op 200℃.
- Snijd de wraps doormidden.
- Schep een klein schepje van de lasagnesaus in de ovenschaal. Leg hier twee wraphelften bovenop. Schep een flinke lepel van de lasagnesaus op de wraps en strooi hier een beetje mozzarella overheen. Herhaal deze stap tot je alle wraps en saus hebt gebruikt. Eindig met een laagje van de saus.
- Strooi de rest van de mozzarella en de geraspte pecorino over de lasagne in de ovenschaal.
- Bak de wraplasagne in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin.
Notities
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.