Tijd voor weer een ingezonden gerecht, dit maal een drie kazen Lasagne. Suzanne maakte deze Lasagne helemaal from scratch en serveerde er ook nog een lekkere frisse salade bij. De hoogste tijd voor dit lekkere recept.
Drie kazen Lasagne van Suzanne
Dit recept is een ingezonden gerecht van Suzanne, eigengemaakte 3 kazen lasagne.
Benodigdheden
- oven
- ovenschaal
Ingrediënten
- 250 g lasagnebladen - groene
- Blue Band Vloeibaar - om in te vetten
- 1 dl Blue Band Finesse voor Koken
- 2 eieren
- 450 g ricotta of cottage cheese
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 125 g geraspte belegen Goudse kaas
- peper - versgemalen
Instructies
- Bereid de lasagnebladen zoals aangegeven op de verpakking.
- Vet een ovenschaal in met Blue Band Vloeibaar en verwarm de oven voor op 200 à 225°C.
- Klop de Finesse voor Koken met de eieren in een grote kom en meng hier de ricotta, de Parmezaanse kaas en de Goudse kaas door (houd 2 eetlepels Goudse kaas achter). Breng op smaak met versgemalen peper.
- Verdeel een klein beetje van de kaasvulling over de bodem van de ovenschaal en schik hierop een laagje lasagneplakjes. Ga door met een laag kaasvulling, lasagneplakjes, kaasvulling enzovoort, tot alle ingrediënten gebruikt zijn.
- De laatste laag is de kaasvulling. Bestrooi deze met de achtergehouden geraspte Goudse kaas en zet de lasagne 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Notities
tip:
Omdat er verder geen vlees of groente in dit recept worden gebruikt, heb ik een pakje spinazie (450 gram) ontdooid en als extra laag in het midden van de lasagne gedaan.
Verder een lekkere salade van rucola, kerstomaatjes, mozarella en een balsamico-dressing als bijgerecht.
Hmmm vegetarische pasta, helemaal goed! Lekker veel kaas: nog beter!
Maar als ik het goed lees, bevat dit gerecht maar 3 kaassoorten toch?
Bedankt voor je compliment! Titel is inmiddels aangepast :)
Dat klopt! Drie kazen lasagne!
Maar dan staat er een foutje in omdat de titel ‘vier kazen lasagne’ is
ja dat klopt, gelukkig is dat veranderd nu!
Lekker zeg!
welke groenten zijn hier lekker bij, om er door te doen?
Courgette, aubergine, ui.. Denk een beetje aan Italiaanse groenten.