Je weet het ondertussen vast wel maar ik houd er van om dingen soms net even iets anders te doen. Producten op een andere manier gebruiken dan ze bedoeld zijn, smaakcombinaties bedenken waarvan je in eerste instantie denkt dat het absoluut niet mogelijk is en soms kook ik als foodblogger wél met pakjes en zakjes omdat dit af en toe gewoon lekker makkelijk is. Voor deze Rendang spiesen met kip gebruikte ik een boemboe voor Rendang die ik nog in de kast had liggen. Rendang is een Indonesisch stoofvlees gerecht dat ik héél erg lekker vind maar omdat er de komende weken geen Rendang op de planning staat wilde ik de boemboe op een andere manier gebruiken. Ik besloot er een vleesmarinade van te maken en in plaats van rundvlees gebruikte ik kip omdat wij dit zo lekker vinden op de barbecue. Resultaat? Bijzondere vleespennen van de barbecue die wel héél erg lekker zijn.
Wat heb je nodig? (2 grote vleespannen)
- 400 gram kipfilet
- 1x boemboe voor Rendang*
- 200 milliliter kokosmelk
- peper en zout
*Het maakt mij niet uit of je kant en klare boemboe gebruikt of hem liever zelf maakt. Alles mag!
1. Doe de boemboe in een grote kom en roer dit even los met een lepel zodat het iets makkelijker te bewerken valt.
2. Voeg de kokosmelk toe en roer de boemboe hier doorheen tot deze is opgelost. Breng op smaak met peper en zout.
3. Snijd de kipfilet in dunne plakjes en leg deze in de Rendang-marinade. Dek de kom af en laat het vlees minimaal twee uur in de koelkast marineren.
4. Vet de vleespennen in met een beetje olie en rijg hier de plakjes kipfilet aan. Er gaan best veel plakjes op een stokje!
5. Rooster de Rendang spiesen op de barbecue in ongeveer 7 – 10 minuten gaar. Keer de vleespennen regelmatig om zodat de kip aan alle kanten gaar wordt.
Dat ziet er goed uit! En soms is er niks met met pakjes en zakjes.
Dit lijkt me helemaal niet moeilijk te maken :) Inderdaad ideaal voor de BBQ!