Gele curry & bloemkoolsoep met rijstnoedels

Als het buiten guur en koud is ben ik dol op curry’s. Die kruidige smaken en geuren die het huis vullen, heerlijk! Ook vind ik curry’s bijzonder fijn om tal van restjes groenten in te verwerken. Maar currypasta leent zich ook uitstekend als basis voor soep. Zo maakte ik deze keer een gele curry & bloemkoolsoep. Lekker dik door de bloemkool maar toch net zo kruidig en fijn als curry. Serveer er rijstnoedels bij en voeg er wat andere groenten aan toe en je hebt in no-time een lekker gerecht op tafel staan.

Bij het kopen van currypasta let ik altijd op de ingrediëntenlijst: zitten er geen ingrediënten in die eigenlijk onnodig zijn? De currypasta’s die ik het meest gebruik zijn van FairTrade, gewoon te koop in de supermarkt.

Gele currysoep met rijstnoedels

Heb je zin in nog meer rijst recepten? Ik heb alle recepten met rijst op 1 pagina verzameld. 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gele curry & bloemkoolsoep met rijstnoedels

No ratings yet

Gele curry & bloemkoolsoep met rijstnoedels

Porties4 personen

Ingrediënten

  • 70 gr gele currypasta
  • 1 stengel citroengras
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 bloemkool - in roosjes gesneden
  • 100 gr shiitake - in plakjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 el vissaus
  • schil van 1/2 citroen
  • 300 gr gekookte rijstnoedels
  • verse peterselie

Instructies

  • Verhit een diepe pan op het vuur en bak hierin de gele currypasta samen met de kurkuma en chilivlokken kort aan.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en schep deze even om.
  • Breek de stengel citroengras op twee plekken en leg deze in de pan. Schenk vervolgens de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
  • Kook de bouillon zo'n 20 minuten tot de bloemkoolroosjes helemaal gaar zijn. Pureer de soep met behulp van een staafmixer en zet hem terug op het vuur.
  • Breng de gepureerde soep weer aan de kook en voeg de shiitake, kokosmelk, vissaus en citroenschil toe. Kook nog 10 minuten op laag vuur tot de shiitake gaar zijn.
  • Schep de gaargekookte rijstnoedels in een kom en schenk hier de gele curry & bloemkoolsoep bovenop.
  • Garneer de soep met verse peterselie (of koriander) en chilivlokken en serveer direct.

Notities

Omdat de rijstnoodles het vocht van de soep opnemen is het belangrijk dat je de soep direct serveert. De soep laat zich in de koelkast of vriezer goed bewaren zolang je er geen noedels bij hebt gedaan.

Join the Conversation

  1. Nicky says:

    Hi Sabine,

    Wat voor blik kokosmelk gebruik je, cq. hoeveel kokosmelk? Ik heb namelijk een megapak uit de toko… dan weet ik hoeveel ik erbij moet doen. Ziet er heerlijk uit, ga het morgen maken :-)

    Groetjes en dank voor je response.

    Nicky

    1. Sabine Author says:

      Hoi Nicky, ik gebruik altijd kokosmelk van Fair Trade; dit zit in blikken van 400 ml.

  2. Anouk says:

    Hoi Sabine! Ziet er heerlijk uit, ik ga het vanavond maken. Neem je de sereh eruit voordat je pureert? Dat is nogal hard, toch?
    Bedankt

    1. Sabine Author says:

      Ja, die haal je eruit!

  3. Robine says:

    Heerlijk!
    Gaat op mijn favorieten lijstje!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close