Partyhapjes: Champignons met brie uit de oven.

Wil je eens iets anders serveren dan standaard kaas en worst op je verjaardag? Ben je die eeuwige bittergarnituur ook wel een keertje zat? Heb je geen zin om weer toastjes klaar te zetten met salades waarvan altijd de helft overblijft? Dan zit je hier goed. In de serie Partyhapjes lees je verschillende recepten en tips voor originele, lekkere en feestelijke hapjes voor bij de borrel op je verjaardag! 

Een paar dagen geleden werd er op een verjaardag een heerlijk hapje geserveerd. Ik heb hetzelfde gerechtje een beetje aangepast, op deze verjaardag werden de champignons namelijk bestrooid met blauwaderkaas, iets dat niet iedereen lust. Champignons en brie zijn samen ook een heerlijke combinatie, simpel maar heerlijk. Lees gauw verder voor het recept.

3.25 van 4 stemmen

Partyhapjes: Champignons met brie uit de oven

Met deze Champigons met brie uit de oven als partyhapjes zet je eens wat ander op tafel als er iets te vieren valt.
Porties0
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Hoelang te bewaren direct serveren

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • oven

Ingrediënten

  • 250 g champignons - 1 doosje
  • 75 g brie
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet een ovenschaal heel lichtjes in met wat boter of olie.
  • Borstel de champignons schoon en verwijder het topje van het steeltje.
  • Leg de champignons in de schaal, geef ze niet teveel ruimte. Als ze lekker dicht tegen elkaar aanliggen, verdeelt de kaas zich beter en heeft elke champignon een laagje kaas. Het maakt niet uit hoe de champignons liggen, lekker rommelig ziet er gezellig en rustiek uit. 
  • Strooi een klein beetje zout en wat peper over de champignons en sprenkel er een beetje olijfolie over.
  • Verdeel de brie over de champignons en strooi ook hier wat zout en peper op, sluit af met een paar druppels olijfolie.
  • Schuif de schaal in de oven en laat deze hier 20-25 minuten in staan tot de kaas helemaal gesmolten is en een goudbruin kleurtje heeft. Voel ook voorzichtig aan de champignons, zijn ze nog hard? Laat de schaal dan nog even in de oven. Zijn ze zacht en sappig? Dan zijn ze klaar!
  • Serveer met wat vorkjes en laat je gasten zo uit de schaal eten. Pas wel op, gesmolten kaas is érg heet. Smakelijk!
Gang: borrelhapje
Keuken: Frans
Trefwoord: brie, champignons, hapjes, oven, partyfood, partyhapjes, tapas

partyhapjes1

partyhapjes2

Join the Conversation

  1. Lekker!!

  2. GerJanne says:

    Hoi meiden,

    dat ziet er superlekker uit. Zelf ben ik gek op blauwe kaas, maar dit ziet er top uit!

    GerJanne

  3. Oeh, dit ziet er lekker uit. Van de week maar eens uitproberen.

  4. Samantha says:

    Wat een superleuk idee!

  5. Debbie says:

    Nog nooit van gehoord maar lijkt me super lekker.

  6. Sietske says:

    Het is over 10 minuutjes klaar als het goed is en ben erg benieuwd!
    Ik heb er als extra nog grove uiringen en geperste knoflook er doorheen gedaan.
    Het ruikt al lekker…

    1. Sabine Author says:

      Jouw toevoegingen klinken heerlijk!

  7. Lydia says:

    Dit was op Kerstavond een groot succes! Wat een leuk recept dit, heerlijk!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close