Vegetarische hachee met hutspot

#spon

In samenwerking met Jumbo

Zeg eens heel eerlijk: had jij bij het zien van de foto direct door dat het om een compleet vegetarisch gerecht zou gaan? Nee toch? Het is toch écht zo: in deze vegetarische hachee met hutspot vind je geen vlees – helemaal noppes.

Hachee is een gerecht dat al sinds jaar en dag in mijn familie rondgaat. Het stond in de herfst- en wintermaanden regelmatig bij ons thuis op tafel en mijn moeder maakt(e) het vaak al een dag van tevoren klaar. Uren stond het vlees te pruttelen tot het boterzacht was. Het najaar is natuurlijk bij uitstek geschikt om dit soort gerechten te maken maar een beetje variatie mag best eens. Steeds meer mensen eten een dagje minder vlees en met het nieuwe assortiment rondom vleesvervangers van Jumbo wordt dit steeds makkelijker en kun je jouw tafelgenoten op een leuke manier verrassen met een vegetarisch gerecht.

Jumbo Lekker Veggie

Jumbo heeft enorm veel nieuwe vleesvervangers binnen de Lekker Veggie lijn en één van die producten zijn de Jumbo Lekker Veggie plantaardige stooflapjes. Het leek mij wel een mooie uitdaging om te kijken of ik met dit product die bij ons thuis wereldberoemde hachee zou kunnen omtoveren tot een compleet vegetarisch gerecht. Spoiler alert: dat is hartstikke gelukt want niet alleen heb ik jullie met de Instagrampost die ik eerder deelde voor de gek gehouden, ook manlief en de peuter hadden pas heel laat in de gaten dat ik een vleesvervanger had gebruikt voor deze hachee.

Hachee eet ik zelf het liefst met hutspot dus dat recept geef ik je er als bonus bij om de maaltijd helemaal compleet te maken. In plaats van spekjes gebruikte ik Jumbo Lekker Veggie vegetarische spekreepjes.

Behoefte aan nog meer vegetarische inspiratie voor het najaar? Check dan de recepten van Jumbo zelf zoals deze zuurkoolstamppot met vega- en paddenstoelengehakt!

Vegetarische hachee met hutspot

Vegetarische hachee met hutspot

3.17 van 6 stemmen

Vegetarische hachee met hutspot

Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Waar te bewaren in de koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 3 dagen in de koelkast, 3 maanden in de vriezer.

Benodigdheden

  • 2 grote pannen
  • aardappelstamper

Ingrediënten

Vegetarische hachee

  • 1 lepel olie of margarine
  • 2 grote uien - in halve ringen
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 el schenkstroop
  • 1 el ketjap manis
  • 1/2 el appelciderazijn
  • 1 el bloem
  • 200 ml water
  • 2 pakjes Jumbo Lekker Veggie plantaardige stooflapjes
  • peper en zout

Hutspot

Instructies

  • Smelt de margarine in een braadpan en doe hier de uien, laurierblaadjes en kruidnagels bij.
  • Bak de uien tot ze glazig beginnen te zien en voeg dan de stroop, ketjap, appelciderazijn, bloem en het water toe.
  • Roer goed door tot de bloem helemaal is opgelost en draai het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat de uien 30 minuten zachtjes stoven.
  • Snijd de grote stukken Jumbo Lekker Veggie plantaardige stooflapjes wat kleiner (in stukken van ongeveer 3x3 cm) en doe deze bij de gestoofde uien in de pan. Roer goed door en doe deksel weer op de pan.
  • Laat de vegetarische hachee nogmaals 20 minuten zachtjes stoven en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak ondertussen de hachee door de aardappelen en de hutspotgroenten bij elkaar in een grote pan te doen.
  • Schenk genoeg water in de pan tot alle groenten onder staan. Breng aan de kook en kook de aardappelen en wortel in 15-20 minuten gaar.
  • Bak ondertussen de Jumbo Lekker Veggie vegetarische spekreepjes in een koekenpan knapperig.
  • Giet de hutspot af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk toe om het geheel wat smeuïger te maken en doe de vegetarische spekreepjes in de pan. Roer goed door en breng de hutspot op smaak met peper en zout.
  • Serveer de hutspot met de vegetarische hachee.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Vegetarische hachee met hutspot

Join the Conversation

  1. Fokke vd Zee says:

    Ik begrijp echt helemaal niks van vleesvervangers. Als je een dag geen vlees wil eten kan je gewoon een heerlijke groenteschotel maken. Een bloemkool boetseren tot bal gehakt, tja.

    1. Sabine Author says:

      Ik denk dat het meer bedoelt is om ‘carnivoren’ over te halen wat minder vlees te eten; voor veel van die mensen is een gerecht niet compleet zonder vlees. Of juist voor mensen die besloten hebben vegetarisch te eten maar bepaalde gerechten daardoor ‘missen’. Zoals dus hachee, een goede burger, een kroket etc. Op zulke momenten bieden vleesvervangers een goed alternatief.

  2. Marga says:

    Wat een heerlijk recept zeg!
    Ik eet al zeker 10 jaar geen vlees meer, en had hachee dus ook al zo lang niet meer gegeten.
    Heb gelijk alle pakjes vegan stoofvlees uit het schap gekocht en ga straks meerdere porties tegelijk maken voor in de vriezer
    Dank je voor het delen

    1. Sabine Author says:

      Ah wat leuk!

  3. Stap 6 nog even aanpassen: hachee moet zijn hutspot.

  4. Michiel says:

    Heb vandaag de stooflapjes geprobeerd – wat een taaie hap! Eens maar nooit weer. Sausje is wel lekker.

  5. Wat lekker recept, dankjewel! Ik eet al lang vega(n) en was blij verrast, heel nostalgisch. Ik maak de hachee overigens met gekarameliseerde ui, wat net wat meer werk is, maar de moeite meer dan waard is!

    1. Sabine Author says:

      Wat een goed idee, dat ga ik de volgende keer ook eens proberen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close