Wraps met Halloumi en Gegrilde Groenten

832

ZO. Ik geloof dat ik een nieuw favorietje in de categorie ‘superlekkere en makkelijke recepten’ heb gevonden. Deze wraps met gegrilde halloumi en gegrilde groenten zijn absoluut een hit hier in huis. Hartstikke smaakvol, een beetje zoutig door de halloumi en lekker simpel te maken.

Maar wacht, halloumi. Geen idee wat het is? Kaas, gemaakt van koeien-, geiten- en schapenmelk. Zacht van smaak, qua structuur steviger dan mozzarella en daarbij de enige kaas die je kunt grillen, halloumi smelt namelijk niet. Zelf had ik er nog niet eerder mee gekookt, wel heb ik het een paar keer gegeten. Hier en daar namelijk op het menu als de ‘halloumi burger’. Hoog tijd dus om er zelf eens wat mee te maken.

En dat is in dit geval vrij simpel. Ik grilde stukken zoete puntpaprika in de oven, plakken aubergine én plakken halloumi in een grillpan (voor dat mooie streepje) en erbij maakte ik een yoghurtsausje met knoflook. Ik belegde een gekruide wrap met dit alles en een beetje rucola. Dichtvouwen en lekker van genieten!

0 van 0 stemmen

Wraps met Halloumi en Gegrilde Groenten

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl oregano
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 aubergine in dikke plakken
  • 2 rode zoete puntpaprika's in grove stukken
  • 1 blok halloumi in plakken
  • 3 el Griekse yoghurt
  • peper
  • zout
  • 3 tortilla's knoflook & kruiden
  • een paar handjes rucola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Mix de olijfolie, het citroensap, de oregano en 1 teen knoflook tot een dressing en smeer hier de plakken aubergine en paprika mee in.
  • Leg de stukken paprika op een bakplaat en schuif in de oven (bovenin) voor 10-15 minuten. Houd in de gaten, als de stukken paprika een donkerder kleurtje krijgen zijn ze goed.
  • Grill de plakken halloumi in een grillpan en grill daarna de plakken aubergine in dezelfde pan.
  • Als alles klaar is leg je het even apart op een bord en maak je ondertussen de yoghurtsaus. Meng hiervoor 1 teen knoflook en een beetje peper en zout door de Griekse yoghurt.
  • Beleg de tortilla's met de gegrilde groenten, halloumi, rucola en een paar lepels yoghurtsaus.

Notities

Ook heel lekker om een dag van tevoren te maken zodat je ze de volgende dag mee kunt nemen naar bijv. je werk, als lunch.

Join the Conversation

  1. Selma says:

    Ziet er lekker uit! Waar kan je die haloumi kopen?

    1. Bij de grotere supermarkten hebben ze het wel!

  2. Nicky says:

    Dit is een heel lekker recept! Smaakte goed!

  3. Jolanda says:

    Echt suuuuperlekkerrr!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close