Weer terug in Nederland, tijd voor gezond voedsel. Omdat ik besloot om direct op de dag van thuiskomst wel weer zelf te gaan koken, gunde ik mezelf wel een beetje gemak. Het werd een noodlegerecht en ik was er dankzij wat supermarktproducten vrij weinig tijd aan kwijt. Desalniettemin is dit Thaise gerecht wel ontzettend lekker en hartstikke makkelijk voor bijvoorbeeld een doordeweekse dag. Na een dag werken geen zin om lang in de keuken te staan maar toch een volwaardig gerecht op tafel willen zetten? Dit is je ding.
Gemakkelijke Thaise woknoodles
Voor als je even geen tijd/zin hebt om lang in de keuken te staan maar toch een volwaardig gerecht op tafel wilt zetten, is deze Gemakkelijke Thaise woknoodles een goede keuze.
Benodigdheden
- wok
Ingrediënten
- 2 plakken woknoodles - Conimex
- 200 g hamlappen
- 1 zakje pittige Thaise wokgroenten - à 200 g
- 2 el zoete soja woksaus
- 2 eieren - hardgekookt
- 2 lente-uitjes
- komkommer
- 3 el ketjap
- 2 kl sambal
- ½ kl sesamolie
- knoflookpoeder
- peper/zout
Instructies
- Maak van de ketjap, sambal, knoflookpoeder en het peper en zout een marinade. Snijd de hamlappen in blokjes en laat deze minimaal een kwartier in een afgedekte kom marineren.
- Wok in een beetje olie de vleesblokjes gaar en voeg vervolgens de wokgroenten toe.
- Kook ondertussen de noodles gaar volgens de verpakking. Giet de noodles af en besprenkel ze met de sesamolie. Dit zorgt voor een lekkere geur en dat de noodles niet aan elkaar plakken.
- Wanneer de groenten geslonken zijn voeg je de woksaus aan het vlees en de groenten door. Roer goed door en laat even zachtjes pruttelen.
- Meng de noodles met de groenten en het vlees en serveer de Thaise noodles met in ringetjes gesneden lente-ui, komkommerschijfjes en de hardgekookte eieren.
Ziet er lekker uit, ook mooie foto’s!
Oooh jammie, dat ziet er heerlijk uit!