Dat je met cheesecake alle kanten op kunt hebben we op Ohmyfoodness al meerdere malen laten zien en ook in mijn Cheesecakeboek vind je variatie genoeg. Aangezien de cheesecakeweek dit jaar midden in de zomer valt, vond ik het wel een goed idee om een heerlijk ijsrecept met je te delen. Het recept voor dit Cheesecake-ijs is afkomstig uit mijn kookboek, die kun je overigens nog altijd bij mij bestellen!, en het mooie is dat je geen ijsmachine nodig hebt om dit recept te maken. Van al het ijs dat ik ooit zelf heb gemaakt is deze toch wel het allerlekkerst. Het smaakt namelijk écht naar cheesecake en daar kan ik alleen maar blij van worden. Zelf maakte ik dit ijs met Amarena kersen, maar die zijn niet altijd even makkelijk verkrijgbaar. In plaats daarvan zou je ook een blik vlaaifruit kunnen gebruiken of je kiest voor een ander soort fruit natuurlijk!
Goed om te weten: het ijs wordt vrij hard in de vriezer dus haal het een tijdje voordat je het wilt eten uit de vriezer zodat je het kunt scheppen.
Cheesecake-ijs met Amarena kersen
Ingrediënten
- 250 gr naturel roomkaas
- 1 blik gecondenseerde melk - 400 gr
- 200 ml slagroom
- 1 vanillestokje
- 250 gr Amarena-kersen - of ander fruit op siroop
- 25 gr jodenkoeken
Instructies
- Doe de roomkaas samen met de gecondenseerde melk, slagroom en vanillemerg in de kom van de keukenmachine en klop tot een klontvrij en romig ijsbeslag.
- Pureer ondertussen de Amarena-kersen met een staafmixer en verkruimel de jodenkoeken.
- Schenk de helft van de ijsmix in een cakeblik en schep hier de helft van de Amarena-puree en verkruimelde jodenkoeken op.
- Schenk de rest van het ijsbeslag in de cakevorm, gevolgd door de rest van de Amarena-puree en jodenkoeken.
- Maak met behulp van een satéprikker een swirl van de Amarena-puree door het ijsbeslag en laat het ijs opstijven in de vriezer.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Ha Sabine bij mij was de room kaas nooit lekker! Welk merk gebruik jij of wat voor soort misschien ligt het daaraan?
Dit is echt een super lekker recept voor nu in de zomer, bedankt groeten Julia
Ik gebruik voor dit recept Monchou of Philadelphia naturel.