Mexicaanse Gehaktschotel

Ik had weer eens zin in Mexicaanse smaken. En als je zoekt op dit thema op OMF dan kom je echt al een heleboel gerechten tegen. Heerlijk, en ik blijf echt fan van deze keuken dus ik bedacht er graag nog een nieuw Mexicaans gerecht bij. Alhoewel, een ‘Mexicaans gerecht’ is het officieel niet, maar de ingrediënten en smaken maken er wel een Mexicaans feestje van. Want deze Mexicaanse gehaktschotel is flink gevuld, en afgetopt met een laag kaas, een laag zoete aardappel, en dan wéér een laag kaas. Never enough kaas zullen we maar zeggen. Dus ben daar ook vooral niet te zuinig mee.

Deze gehaktschotel serveer je natuurlijk met wat zure room, en zelfgemaakte guacamole. En als het even kan ook met wat tortillachips, want dan is het feestje echt compleet. De saus is veel te lekker om achter te laten in de ovenschaal en met die chips kun je zo heerlijk dippen. Al zin gekregen in dit comfort food? Ik duik er deze week nog een keer de keuken voor in denk ik… YUM.

Mocht je de ovenschotel nog wat meer body willen geven, dan kan dat heel makkelijk door wat meer groenten toe te voegen aan het gehakt. Mais en zwarte bonen gaan bijvoorbeeld altijd goed in een Mexicaans gerecht wat ons betreft. En op het geheel wat op te frissen zou je ook een frisse salade bij de Mexicaanse gehaktschotel kunnen serveren. Genoeg opties!

Mexicaanse Gehaktschotel

5 van 1 stem

Mexicaanse Gehaktschotel

Mocht je op zoek zijn naar ultiem comfortfood voor een druilerige dag, dan zit je met deze Mexicaanse gehaktschotel helemaal goed. Gekruid gehakt, véél kaas... meer heb je niet nodig.
Porties3 personen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren In de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • Ovenschaal van 28x15cm

Ingrediënten

Gehaktschotel

  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 zoete puntpaprika in stukken
  • 2 tl paprikakruiden
  • 1 tl scherpe paprikakruiden
  • 1 tl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 tl tabasco
  • 1-2 zoete aardappel in plakjes van 0,5cm
  • oude kaas geraspt

On the side

  • 1 avocado
  • 1 tl citroensap
  • komijn
  • zure room
  • nacho's

Instructies

Gehaktschotel

  • Warm de oven voor op 200 graden, en breng een pan met water aan de kook.
  • Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui met de knoflook en rode peper, en voeg dan het gehakt toe. Rul het gehakt en laat het garen. Voeg niet veel later de paprika toe en bak deze mee.
  • Wanneer het gehakt gaar is voeg je de kruiden en de tomatenblokjes toe. Roer goed door en laat het geheel pruttelen op middelhoog vuur.
  • Kook ondertussen de schijfjes zoete aardappel bijna gaar in de pan met kokend water.
  • Voeg op het laatst de kidneybonen en tabasco toe aan de gehaktsaus, roer nogmaals goed door en laat nog even doorpruttelen.
  • Voeg nu alles samen; doe de gehakt/bonensaus in de ovenschaal, strooi er een flinke laag kaas overheen en verdeel dan de aardappelschijfjes erover. Verdeel dan nog een keer een flinke laag kaas over de schaal en schuif in de oven voor 15 minuten. Klaar wanneer de kaas mooi goudbruin is.
  • Terwijl de ovenschaal in de oven staat, maak je de guacamole door de avocado te prakken en te mengen met het citroensap en de komijn.
  • Serveer de gehaktschotel met de guacamole, zure room en nacho's.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: comfort food, gehaktschotel, gekruid gehakt, kaas, mexicaans, ovengerecht, ovenschotel, zoete aardappel

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Mexicaanse Gehaktschotel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close