Het stond al een poosje op mijn lijstje om Mac ‘n’ Cheese met pompoen te maken en nu we zo lekker in de winter zitten, vond ik het er een mooi moment voor.
Deze Mac & Cheese is uiteraard voorzien van een heerlijke kaassaus, maar in die saus is pompoen verwerkt. Wedden dat de kinderen ineens ook nul moeite hebben met het eten van pompoen?
Pasta pompoen saus
De combinatie van pasta en pompoen saus heb je op Ohmyfoodness al wel vaker voorbij zien komen. Deze romige pompoen tagliatelle is daar een goed voorbeeld van, onwijs lekker!
Maar ook van de pastaschelpen met spinaziericotta en gebakken pompoen worden we erg blij.
Voor dit Mac & Cheese recept met pompoen maken we pompoenpuree. Pompoenpuree is in de Nederlandse supermarkten nog altijd niet makkelijk verkrijgbaar, in ieder geval niet in grote hoeveelheden, en dus maken we zelf puree van verse pompoen.
In het geval van deze pompoen-kaassaus koken we de pompoen tot deze helemaal gaar is en blenden we die samen met de andere ingrediënten tot een gladde saus.
De pompoensaus schenken we vervolgens bij de gekookte pasta in de pan, even doorroeren en klaar is kees. Echt een makkelijk recept is dit!
Mac and cheese zonder oven
In vrijwel al mijn Mac & cheese recepten schuif ik het gerecht nog even in de oven voordat ik het op tafel zet, maar voor deze Mac ’n cheese met pompoen heb ik ervoor gekozen dit niet te doen.
Ik had zin in een extra smeuïge pasta en het gerecht wordt in zijn geheel toch wat droger als je het na het koken nog in de oven schuift.
Mac and cheese zonder oven is ook hartstikke lekker, dus die laatste stap die je in veel recepten tegenkomt, kun je prima overslaan.
Voor extra smaak en textuur topte ik de Mac & Cheese af met stukjes gebakken pompoen en gebakken champignons.
Meer Mac ’n Cheese recepten
Klinkt dit pastagerecht met pompoen als muziek in je oren, dan vind je deze varianten van Mac & Cheese misschien ook heel lekker!
- Mac & Cheese met krokante cajungarnalen
- Mac & Cheese met cervelaat en champignons
- Jalapeño Mac & Cheese met chorizo
- Avocado Mac & Cheese
- Italiaanse Mac & Cheese
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Mac ’n Cheese met pompoen
Benodigdheden
- blender of foodprocessor
Ingrediënten
- 400 g pompoenblokjes
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 150 ml kippenbouillon
- 100 g mascarpone
- 50 g Parmezaanse kaas – geraspt
- 1/2 tl gedroogde salie
- 1 tl gedroogde basilicum
- peper en zout
- 400 g macaroni (grande)
Instructies
- Kook de pompoenblokjes 20 minuten in een ruime pan met water. Mocht je het lekker vinden dan kun je de pompoen eventueel ook 30 minuten op 180 graden Celsius in de oven roosteren.
- Doe de gaar gekookte pompoen in de blender en voeg hier de knoflook, ui, bouillon, mascarpone, Parmezaan, salie, basilicum, peper en zout aan toe. Maal het geheel tot een gladde saus.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking bijna gaar.
- Giet af en doe de pasta terug in de pan. Schenk de pompoensaus erbij en laat het geheel al roerend nog even 5 minuten doorwarmen/-koken.
- Breng op smaak met peper en zout.