Mijn hart maakt sprongen als ik nu langs de groentekraam op de markt loop of op de groenteafdeling in de supermarkt. Naar mate de zon vaker gaat schijnen lijkt alles er lekkerder uit te zien. En vergeet daarbij niet dat de asperges er ook weer zijn, allemaal redenen om gelukkig te worden. Bij deze lentemood hoort een lentegerecht en daarom maakte ik Lentepasta met groene asperges (en nog veel meer lekkers). Een ideaal maaltje voor deze tijd van het jaar vind ik.
Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)
- 200 gram pasta naar keuze (ik gebruikte rigatoni)
- 200 gram kipfilet
- 1 prei
- 100 gram doperwtjes (diepvries)
- 100 gram groene aspergetips
- 150 gram champignons
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 750 milliliter groentebouillon
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen, de aspergetips in stukken en de champignons in plakjes. Snijd ook de kipfilet in blokjes.
2. Fruit de ui en de knoflook aan en voeg hier alle groenten aan toe. Bak de groenten tot ze zacht beginnen te worden.
3. Schep de groenten uit de pan en zet deze even opzij. Bak de kipfilet in het overgebleven vet goudbruin.
4. Voeg de pasta en de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat de pasta in 25 – 30 minuten onder af en toe roeren gaar worden.
5. Voeg de laatste vijf minuten de groenten aan het pastagerecht toe en breng op smaak met peper en zout.
6. Schep de pasta in diepe borden en garneer met Parmezaanse kaas.
<3
Jummy!! Met recht een gerecht om vrolijk van te worden! Nu nog snel de lente terug ;-)
Wat is dit een heerlijk (en makkelijk te maken) gerecht! :)
Hoi Sabine, kook je de pasta zo lang omdat het grote pasta is of omdat je hem niet kookt, maar alleen maar tegen de kook aanhoudt?
De pasta heeft langer de tijd nodig om te garen wanneer er andere ingrediënten in de pan zitten. Daarnaast gaat de kook er ook niet zo hard overheen als wanneer de pasta los in de pan zit, dus vandaar! :)
Ah, interessant, dank je. :-)