Oh nee… vanochtend keek je in je agenda en ineens besefte je dat het morgen Valentijnsdag is. En hoewel jullie er niet echt iets aan doen, vond je het toch wel erg leuk om jouw lover te verrassen met iets lekkers. Maar nu? Je hebt geen tijd meer om uren in te keuken te staan zwoegen op een uitgebreid diner en om nu naar de winkel te racen voor een doos Merci zie je ook niet zo zitten. Geen nood! Speciaal voor jou bedacht ik deze last-minute Valentijnstaartjes. In minder dan een halfuur te maken, erg lekker en ze zien er ook nog eens gezellig uit. Zo verras je je Valentijn toch nog en lijkt het net alsof je wél lang in de keuken hebt gestaan.
Wat heb je nodig? (2 taartjes)
- 150 gram pure chocolade
- 2 plakjes bladerdeeg
- 20 gram ongezouten roomboter
- fruit naar keus (ik gebruike bosbessen)
- een klein beetje kristal- of poedersuiker
En ook nog..
- een muffinvorm
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Draai een muffinvorm om zodat de onderkant boven komt te liggen en vet twee onderkantjes in met een beetje olie.
2. Vouw de plakjes bladerdeeg om de ingevette vormpjes en schuif deze vervolgens (nog steeds omgekeerd!) in de oven. Bak het bladerdeeg in 15 minuten gaar.
3. Smelt ondertussen de chocolade met de boter au bain-marie en laat dit ietsjes afkoelen. Was ondertussen ook het fruit.
4. Haal de bladerdeegbakjes uit de oven en stort hier de chocoladeroom in. Top af met het fruit en een beetje suiker.
Wat ziet dat taartje er lekker uit. Kan ik nog tegen morgen klaarmaken. :)
Oh wat toevallig. Heb laatst zoiets gemaakt maar dan met wat overgebleven banketbakkersroom en bosbessjees.
Dat is ook erg lekker!
Wat een leuk idee!
Leuk! Ik heb laatst ook zoiets gemaakt, maar ipv chocoladeroom had ik een laagje lemoncurd gemixt met monchou. Was ook heel lekker!
Ahh lekker joh! En lekker simpel :)
Ziet er lekker uit!
Die zijn zeker makkelijk! Ik zie het al helemaal zitten met aardbeien, mm…
Dank je! Ga ik maken, want heb het allemaal in huis. Ideaal inderdaad!
Jummiee! Zo simpel, maar zo lekker!
Die zien er echt heerlijk uit, hoewel valentijn achter de rug is is dit zeker heerlijk om een keer te maken. Deze ga ik onthouden! :)